מחקר חדש מצא כי 15% מהגברים עוברים טיפול כימותרפי שני, לאחר כישלון של טיפול כימותרפי ראשון.
במחקר השתתפו 65,716 גברים עם סרטן ערמונית, שנאספו ממסדי הנתונים של – NCI’s SEER (Medicare and the National Cancer Institute’s Surveillance, Epidemiology and End Results) בין השנים 1991 ו-1999.
מתוך הגברים הללו, 15% עברו טיפול כימותרפי שני, שכלל תבניות של טיפול, שהשתנו על פי האזור, כך עולה מהמחקר, שפורסם במהדורת יולי של Cancer.
שנת האבחון הייתה גורם סיכון לטיפול כימותרפי שני. כאשר אבחון, שנעשה יותר לאחרונה טמן בחובו סיכון גדול יותר. אזור גיאוגרפי וה-grade של הגידול היו גורמי סיכון נוספים לטיפול כימותרפי שני.
לקונטיקט, דטרויט, לואה ואטלנטה היו שיעורים גבוהים יותר של טיפול כימותרפי שני בהשוואה לאזורים אחרים.
לגברים, שאובחנו כחולי בסרטן ערמונית בין השנים 1994-1995, היה סיכון כפול לטיפול כימותרפי שני בהשוואה לאלה, שקיבלו אבחנה ראשונית בין השנים 1992-1993. אבחון לאחר שנת 1996 טמן בחובו את הסיכון הכי נמוך לטיפול כימותרפי שני.
חינוך, אתניות ורמות הכנסה לא היו גורמי סיכון לטיפול כימותרפי שני.
לדברי החוקרים, הממצא הכי חשוב של מחקר זה הוא השונות הגיאוגרפית בשיעורים של טיפול כימותרפי שני.
ממצא זה מציע, שקיימת אי בהירות בנוגע לכיצד לטפל בחולים עם סרטן ערמונית לאחר טיפול כימותרפי ראשון.









תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!