הישנות Testicular Torsion לאחר קיבוע אשך (J Urol)

ממחקר ישראלי חדש עולה כי טיפול ב-Torsion של האשכים ע”י קיבוע אשך, אפילו באמצעות תפר שאינו נספג, אינו מהווה ערובה לכך שהבעיה לא תשוב. לכן, רופאים צריכים להיות מודעים לאפשרות של הישנות Torsion במטופלים, ולפעול בזריזות כדי למנוע איבוד אשך.

לא מדובר במחקר הראשון שתיאר התפתחות Testicular Torsion לאחר Orchiopexy. עם זאת, מרבית המחקרים הקודמים בוצעו בתקופה בה השתמשו בתפרים ספיגים לקיבוע. לכן, לא היתה ידועה ההשפעה של שימוש בתפרים לא-ספיגים על הישנות Torsion.

יש מקום לברך את הכותבים שזכו לפרסום תוצאות המחקר בגליון ינואר של Journal of Urology. התוצאות מבוססות על 179 נבדקים שעברו בין השנים 1991-2003 ניתוח לקיבוע אשך בעקבות Torsion חד-צדדי.גיל המשתתפים נע ממספר שבועות עד 45 שנים, עם גיל ממוצע של 18 שנים.

ד”ר יום מור ושותפיו, מהמרכז הרפואי על שם שיבא, בתל השומר, זיהו 8 משתתפים שקיבלו טיפול ל-Torsion חוזר, שהופיע 0.5-23 שנים לאחר האירוע הראשון.

Torsion בצד ימין היה שכיח יותר מאלו שבצד שמאל, ביחס של 5:3. ב-50% מהמקרים, Torsion חוזר הופיע באשך בו הופיע האירוע הראשון, וב-50% מהמקרים הופיע Torsion חוזר באשך הנגדי.

בשני מקרים חל Detorsion ספונטני, ובוצע ניתוח אלקטיבי מאוחר יותר. בכל יתר המקרים בוצע ניתוח דחוף.

השיטה הקודמת לקיבוע אשך כללה את תפירת Tunica Albuginea לשכבת Dartos בכל צד, עם שני תפרים. בכל המקרים בוצע קיבוע אשך דו-צדדי, פרט לאחד בו בוצעה כריתת אשך (Orchiectomy). בשלושה מקרים מוקדמים השתמשו בתפרי כרום וב-4 מקרים עוקבים השתמשו בתפרי פוליגלקטין, שניהם ספיגים. עם זאת, במקרים חדשים יותר השתמשו בתפרים פוליפרופילן, שאינם ספיגים.

במאמר מערכת, כתב ד”ר לורנס בסקין, מבית החולים לילדים בסן פרנסיסקו, כי במהדורה השמינית של Campell’s Urology, מומלץ לבצע קיבוע ללא תפרים לטיפול ב-Testicular Torsion. נותר לראות אם גישה זו תמנע את הסיכוי להישנות Torsion במטופלים שעברו קיבוע אשך.

J Urol 2005;175:171-174.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עקומת גדילה בפגים

עקומת גדילה בפגים

מקור: Seminars in Perinatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|12/05/2026

המאמר מציג סקירה מקצועית ומקיפה של המלצות מומחים (הכוללות ארגונים כגון AAP ו־ESPGHAN) בנוגע ליעדי הגדילה של פגים (Preterm neonates), תוך שימת דגש על נטישת הגישה של ‘מידה אחת מתאימה לכולם’ לטובת הערכה מותאמת אישית

חיזוי התפתחות שפה בילדים לאחר השתלת שבלול באמצעות AI

חיזוי התפתחות שפה בילדים לאחר השתלת שבלול באמצעות AI

מקור: JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|11/01/2026

אפילו ששתל שבלול הוא הטיפול היעיל ביותר לחירשות עמוקה בילדים, קיים שוני רב בתוצאות השפתיות. המחקר נועד לבדוק אם מודל בינה מלאכותית (Deep Learning) יכול לנבא את ההצלחה השפתית על בסיס הדמיה טרום־ניתוחית.

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

עדכון למחשבון ספסיס מוקדם בילודים על בסיס קוהורט עכשווי (Pediatrics)

עדכון למחשבון ספסיס מוקדם בילודים על בסיס קוהורט עכשווי (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/10/2024

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics מעדכן את מחשבון הספסיס המוקדם בילודים של Kaiser Permanente באמצעות נתונים עדכניים, ומציע ביצועים דומים למודל המקורי. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן