רמות סוכר בדם עשויות לסייע בזיהוי חולים שאושפזו בשל אירוע מוחי בסיכון גבוה להישנות (JAHA)

היפרגליקמיה בקבלה לאשפוז לבית חולים בשל אירוע מוחי מלווה בסיכון מוגבר להישנות אירוע מוחי בתוך 90 ימים, עליה אשר אינה נמנעת עם טיפול נוגד-טסיות כפול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם רמות גבוהות יותר של סוכר בדם מלוות בסיכון מוגבר להישנות אירוע מוחי לאחר התקף איסכמי חולף בסיכון גבוה או אירוע מוחי איסכמי קל. הם השלימו ניתוח משני של נתוני מחקר POINT (Platelet Oriented Inhibition in New TIA and Minor Ischemic Stroke) להערכת הקשר בין היפרגליקמיה (180 מ”ג/ד”ל ומעלה) לעומת ערכי סוכר תקינים בדם (מתחת ל-180 מ”ג/ד”ל) לפני הגיוס למחקר ובחנו את התוצאות לאחר 90 ימים.

התוצא העיקרי היה הישנות אירוע מוחי לאחר תקנון לגיל, מין, גזע, מוצא אתני, קבוצת טיפול ומחלות רקע עיקריות.

מבין 4,878 חולים שנכללו במחקר, 267 אובחנו עם הישנות אירוע מוחי. הסיכון להישנות אירוע מוחי היה גבוה יותר בחולים עם היפרגליקמיה, בהשוואה לאלו עם ערכי סוכר תקינים בדם בקבלה לאשפוז (יחס סיכון מתוקן של 1.50, רווח בר-סמך 95% של 1.05-2.14).

טיפול כפול בנוגדי-טסיות לא הפחית את הסיכון להישנות אירוע מוחי בחולים עם היפרגליקמיה (יחס סיכון של 1.18, רווח בר-סמך 95% של 0.69-2.03), אם כי רווח ברך הסמך אינו מאפשר לשלול השפעה של הטיפול. כאשר נבחן כמשתנה רציף, החוקרים זיהו עדות לקשר לא-ליניארי בין רמות סוכר בדם ובין הסיכון להישנות אירוע מוחי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי היפרגליקמיה בקבלה לאשפוז מלווה בסיכון מוגבר להישנות אירוע מוחי איסכמי לאחר התקף איסכמי חולף בסיכון גבוה או אירוע מוחי קל. בדיקת דם פשוטה להערכת ריכוז סוכר בדם עשויה לשמש כסמן שימושי לזיהוי חולים בסיכון גבוה במיוחד לאירוע מוחי איסכמי חוזר.

Journal of the American Heart Association Jan 19, 2022

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן