האם Mometasone עדיף על Nedocromil לטיפול בנזלת אלרגית? (Ann Allergy Asthma Immunol)

ממחקר חדש עולה כי Mometasone עדיף על Nedocromil במניעת תסמיני נזלת אלרגית עונתית בינונית-קשה. טיפול פרופילקטי בסטרואידים נזאליים נחשב יעיל ומתאים בחולים עם מחלה בינונית-קשה.

החוקרים השוו את יעילות ובטיחות טיפול בתרסיס אף Mometasone Furoate (סטרואידים), עם תרסיס אף Nedocromil Sodium (מייצב תאי Mast), כטיפול פרופילקטי ב-61 חולים עם נזלת אלרגית בינונית-קשה.

בזמן עונת האבקנים, נרשמה ירידה משמעותית בתסמינים הנזאליים היומיים תחת טיפול ב- Mometasone , ומספר גדול יותר של ימים עם תסמינים מינימליים תחת טיפול ב-Nedocromil.

מהתוצאות עולה כי שביעות הרצון מתוצאותה טיפול היתה גדולה יותר בקרב מטופלי Mometasone (84%) לעומת Nedocromil (44%), ומספר גדול יותר של מטופלי Nedocromil (52%) דיווחו על חוסר שביעות רצון, לעומת Mometasone (3%).

שכיחות תופעות הלוואי היתה דומה בשתי הקבוצות, ולא נרשמו תופעות לוואי משמעותיות.

בניגוד לאסטמה, בה נהוג לתת טיפול פרופילקטי, נזלת מטופלת בד”כ באופן אינטרמיטנטי. עם זאת, ייתכן שיש השפעה חיובית לטיפול אנטי-דלקתי ארוך טווח על פעילות מחלות בדרכי נשימה עליונות ותחתונות.

החוקרים מסכמים כי למרות התוצאות, הם עדיין מעדיפים Nedocromil בחולים עם תסמינים קלים מאוד, שיבחרו להתחיל בטיפול מניעתי. כרגע בוחנים את השפעות Anti-Leukotriene על נזלת, מאחר שייתכן ולתרופה זו יש יתרונות נספים בחולים הסובלים בנוסף גם מאסטמה.

Ann Allergy Asthma Immunol 2006;96:673-678

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן