האם קיים יתרון הישרדותי לאבחנת סרטן רירית הרחם בנשים אסימפטומטיות לאחר-מנופאוזה? (Am J Obstet Gynecol)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Obstetric and Gynecology מדווחים פרופ’ עפר גמר מהמרכז הרפואי ברזילי באשקלון ושותפיו על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי אבחנת סרטן רירית רחם בנשים אסימפטומטיות לאחר-מנופאוזה אינה מלווה בשיעורי הישרדות גבוהים יותר. לדבריהם, לעיתים רחוקות ישנה התוויה לפרוצדורה ניתוחית במקרים של פוליפ או עיבוי רירית רחם שזוהו בבדיקת אולטרה-סאונד.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים מישראל להשוות את ההישרדות של נשים לאחר-מנופאוזה עם סרטן רירית רחם שאובחנו בהעדר תסמינים אל מול נשים שאובחנו בעקבות אירועי דמם. לצורך כך, הם השלימו מחקר רטרוספקטיבי, רב-מרכזי, שכלל 1,607 נשים לאחר-מנופאוזה עם סרטן רירית רחם: 233 נשים ללא-תסמינים ו-1,374 נשים שהתייצגו עם דימום לאחר-מנופאוזה.

החוקרים מדווחים כי לא היו הבדלים משמעותיים בין הנשים שאובחנו באקראי ואלו שאובחנו בעקבות בירור דימום לאחר-מנופאוזה בכל הנוגע לשיעור הנשים עם מחלה בשלב II-IV (23.5% לעומת 23.8%) או היסטולוגיה בדרגה גבוהה (41% לעומת 38.4%). בקרב נשים עם גידולים בשלב I, נשים אסימפטומטיות היוו אחוז גדול יותר מהנשים עם מחלה בשלב IA (82.1% לעומת 66.2%) ושיעור קטן יותר מאלו שקיבלו טיפול קרינתי אדג’וונטי לאחר-ניתוח (30.5% לעומת 40.6%).

לא תועדו הבדלים משמעותיים בין נשים אסימפטומטיות ונשים עם תלונות על דימום לאחר-מנופאוזה בשיעורי ההישרדות ללא-הישנות לאחר חמש שנים (79.1% לעומת 79.4%), שיעורי הישרדות ספציפיים למחלה (83.2% לעומת 82.2%), או שיעורי הישרדות כוללים (79.7% לעומת 76.8%).

החוקרים מסכמים וכותבים כי סביר לשמור את הפרוצדורות ההתערבותיות לנשים עם עדות לשינויים משמעותיים בממצאים בבדיקת אולטרה-סאונד לאורך זמן.

Am J Obstet Gynecol. 2018 May 21

לידיעה ב-PubMed

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

מקור: degruyterbrill
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|07/06/2026

אפילו שחיתוך מושהה של חבל הטבור (Delayed Cord Clamping – DCC) הוא סטנדרט הטיפול המקובל עבור יילודים חיוניים בזכות יתרונותיו הקליניים כגון הגדלת נפח הדם ושיפור רמות ההמוגלובין, יישומו ביילודים שאינם חיוניים שרוי במחלוקת

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

מקור: Neonatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|01/06/2026

החוקרים סיכמו את ההבדלים ואת נקודות ההסכמה בין הנחיות ההחייאה ביילודים לשנת 2025 של איגוד הלב האמריקאי והאקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AHA-AAP) לבין אלו של מועצת ההחייאה האירופית (ERC)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן