זיהום בנגיף RSV אחראי לאחד מכל 50 מקרי תמותה בילדים מתחת לגיל 5 שנים (The Lancet Respiratory Medicine)

זיהום נשימתי בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) גורם לאחד מכל 50 מקרי תמותה בילדים מתחת לגיל 5 שנים, בפרט במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The Lancet Respiratory Medicine.

מהנתונים עולה כי הנגיף מהווה בעיה גם במדינות בעלות הכנסה גבוהה, כאשר במקומות אלו, 1 מכל 56 תינוקות בריאים מאושפז עם זיהום בנגיף RSV במהלך השנה הראשונה לחייו.

החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות של 9,154 תינוקות שנולדו בין תחילת יולי בשנת 2017 ועד סוף יולי בשנת 2020 וטופלו במרכזים רפואיים ברחבי אירופה. מחקרים קודמים התמקדו בתינוקות עם מחלות רקע, אך הפעם התמקדו החוקרים בתינוקות בריאים למראה.

מהנתונים עולה כי למעלה מ-97% ממקרי התמותה עקב זיהום בנגיף RSV תועדו במדינות בעלות הכנסה נמוכה או בינונית. מהממצאים עלה כי לחיסון אימהי וחיסון פאסיבי עשויה להיות השפעה משמעותית על היקף מקרי וחומרת RSV.

במדינות מפותחות, ילדים הנדבקים בנגיף לרוב שורדים מאחר וישנה גישה למנשמים וציוד רפואי אחר. אעפ”י כן, טיפול בלבד כנגד RSV עשוי להשפיע לרעה על בריאות הילדים בטווח הארוך. קשה לקבוע אם ההשלכות ארוכות הטווח של הזיהום הנגיפי הן רק טראומטיות/פסיכו-סוציאליות/רגשיות לאחר אשפוז, או שחל שינוי בריאות ההופכות לפגיעות יותר עם סיכון גבוה יותר להתפתחות אסתמה בשלב מאוחר יותר, לדוגמא, במקרים בהם הזיהום גיל צעיר גרם למחלה חמורה עם פגיעה ריאתית בלתי-הפיכה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי לזיהום בנגיף RSV השפעה משמעותית על התחלואה והתמותה של תינוקות, בפרט במדינות בעלות הכנסה נמוכה או בינונית, וכי במקרים בהם הזיהום הוביל למחלה נשימתית חמורה ייתכן נזק ריאתי בלתי-הפיך וסיכון מוגבר לתחלואה בדרכי הנשימה.

 

The Lancet Respiratory Medicine, Nov 2022

 

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עקומת גדילה בפגים

עקומת גדילה בפגים

מקור: Seminars in Perinatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|12/05/2026

המאמר מציג סקירה מקצועית ומקיפה של המלצות מומחים (הכוללות ארגונים כגון AAP ו־ESPGHAN) בנוגע ליעדי הגדילה של פגים (Preterm neonates), תוך שימת דגש על נטישת הגישה של ‘מידה אחת מתאימה לכולם’ לטובת הערכה מותאמת אישית

חיזוי התפתחות שפה בילדים לאחר השתלת שבלול באמצעות AI

חיזוי התפתחות שפה בילדים לאחר השתלת שבלול באמצעות AI

מקור: JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|11/01/2026

אפילו ששתל שבלול הוא הטיפול היעיל ביותר לחירשות עמוקה בילדים, קיים שוני רב בתוצאות השפתיות. המחקר נועד לבדוק אם מודל בינה מלאכותית (Deep Learning) יכול לנבא את ההצלחה השפתית על בסיס הדמיה טרום־ניתוחית.

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

עדכון למחשבון ספסיס מוקדם בילודים על בסיס קוהורט עכשווי (Pediatrics)

עדכון למחשבון ספסיס מוקדם בילודים על בסיס קוהורט עכשווי (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/10/2024

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics מעדכן את מחשבון הספסיס המוקדם בילודים של Kaiser Permanente באמצעות נתונים עדכניים, ומציע ביצועים דומים למודל המקורי. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן