ההשפעה של חוויות והשפעות סביבתיות בגיל צעיר על הבריאות הנפשית והגופנית (Pediatrics)

בדו”ח מטעם ה-AAP (American Academy of Pediatrics) מזהירים חוקרים כי מעדויות נרחבות עולה כי לסיבוכים ואירועי דחק בתקופת הילדות המוקמת השפעות מזיקות על הבריאות הנפשית והגופנית, העשויות להיוותר לעד. הממצאים צפויים להופיע במהדורת ינואר של כתב העת Pediatrics.

בעקבות נתונים ממחקרים ביולוגיים, התנהגותיים ומדעי החיים, החוקרים הציגו מסגרת EBD (Ecobiodevelopmental) המייצגת את אופן ההשפעה של חוויות והשפעות סביבתיות במהלך הילדות המוקדמת על יכולת הלמידה, ההתנהגות והמצב הבריאותי במהלך החיים.

החוקרים מסכמים את מה שהם מכנים כעדויות נרחבות הקושרות בין סיבוכים מוקדמים ובין ליקויי למידה, התנהגות ובריאות נפשית וגופנית.

מהסקירה עולה כי יש לראות בחלק גדול מהמחלות במבוגרים כהפרעות התפתחות, המתחילות בשלב מוקדם במהלך החיים וכי ע”י הקלה על אירועי דחק טוקסיים בתקופת הילדות ניתן לצמצם את ההבדלים במצב הבריאותי על-רקע עוני, אפליה או תת-טיפול.

בהצהרה נלווית נמסר מטעם ה-AAP כי על כל אנשי הטיפול הרפואי לאמץ את המסגרת המוצעת כאמצעי להבנת ההשפעה של גורמים חברתיים, התנהגותיים וכלכליים על המצב הנפשי והגופני במהלך החיים.

Pediatrics. 2012;129: Published online December 26, 2011

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר אקראי של טנקטפלאז (Tenecteplase) בחסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי

מחקר אקראי של טנקטפלאז (Tenecteplase) בחסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|03/07/2026

חסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי (CRAO) מובילה בדרך כלל לאובדן ראייה קבוע. למרות הדמיון לשבץ מוחי, היעילות של מתן תרופה ממיסת קרישים (Tenecteplase) לא הוכחה עד כה בניסויים קליניים מבוקרים

בטיחות הפסקת טיפול תרופתי נוגד טסיות מעל 12 חודשים לאחר אמבוליזציה באמצעות סלילים וסטנט: מחקר תצפיתי, רב־מרכזי ולא התערבותי

בטיחות הפסקת טיפול תרופתי נוגד טסיות מעל 12 חודשים לאחר אמבוליזציה באמצעות סלילים וסטנט: מחקר תצפיתי, רב־מרכזי ולא התערבותי

מקור: JNIS
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון

המחקר בחן סוגיה קלינית משמעותית בתחום צנתורי המוח: מתי והאם ניתן להפסיק בבטחה את הטיפול בנוגדי טסיות (כמו אספירין או פלאביקס) אצל מטופלים שעברו טיפול במפרצת מוחית באמצעות שילוב של סלילים וסטנט?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן