זיהום במטה-פנוימו-וירוס אנושי שכיח בילדים (J Infect Dis)

לפי מחקר חדש, זיהום במטה-פנוימו-וירוס אנושי (hMPV), שכיח בילדים עם זיהומים בדרכי נשימה עליונות ועם דלקת חריפה באוזן תיכונה.

בראיון לרויטרס אומר אחד החוקרים, שהדגימות והנתונים ששימשו מחקר זה, נאספו במשך 20 שנים, במחקר המשכי שעוקב אחרי תינוקות וילדים עד גיל 5 שנים. הממצאים מהמחקר מראים, שהשכיחות של hMPV משתנה משנה לשנה באופן ניכר. עם זאת, בכל שנה היו מקרים של hMPV, ונראה שזהו גורם מזהם שכיח בזיהומים של דרכי נשימה עליונות בילדים, וכנראה שגם במבוגרים.

במחקר נעשה מעקב אחרי 1,532 תינוקות וילדים, עם זיהום בדרכי נשימה עליונות, במשך 2.4 שנים בממוצע. בדיקה של 2,384 דגימות משטיפות אף גילתה hMPV RNA ב- 118 ילדים (5%). רוב מקרי הזיהום ב- hMPV (78%) היו בין החודשים דצמבר למאי, והגיל הממוצע של הילדים עם הזיהום היה 20 חודשים.

לפי החוקרים, ממצאי המחקר מראים כי לא מדובר בוירוס חדש, אלא בוירוס שקיים לפחות 20 שנים. בנוסף, נראה כי ילדים רבים יכולים להידבק בזיהום מספר פעמים, כאשר ייתכן והזיהומים החוזרים קלים יותר מהזיהום הראשוני.

J Infect Dis 2006;193:387-395.

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עקומת גדילה בפגים

עקומת גדילה בפגים

מקור: Seminars in Perinatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|12/05/2026

המאמר מציג סקירה מקצועית ומקיפה של המלצות מומחים (הכוללות ארגונים כגון AAP ו־ESPGHAN) בנוגע ליעדי הגדילה של פגים (Preterm neonates), תוך שימת דגש על נטישת הגישה של ‘מידה אחת מתאימה לכולם’ לטובת הערכה מותאמת אישית

חיזוי התפתחות שפה בילדים לאחר השתלת שבלול באמצעות AI

חיזוי התפתחות שפה בילדים לאחר השתלת שבלול באמצעות AI

מקור: JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|11/01/2026

אפילו ששתל שבלול הוא הטיפול היעיל ביותר לחירשות עמוקה בילדים, קיים שוני רב בתוצאות השפתיות. המחקר נועד לבדוק אם מודל בינה מלאכותית (Deep Learning) יכול לנבא את ההצלחה השפתית על בסיס הדמיה טרום־ניתוחית.

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

עדכון למחשבון ספסיס מוקדם בילודים על בסיס קוהורט עכשווי (Pediatrics)

עדכון למחשבון ספסיס מוקדם בילודים על בסיס קוהורט עכשווי (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/10/2024

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics מעדכן את מחשבון הספסיס המוקדם בילודים של Kaiser Permanente באמצעות נתונים עדכניים, ומציע ביצועים דומים למודל המקורי. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן