תסמיני אוסטיאוארתריטיס של הברך והירך מלווים בסיכון מוגבר לנפילות חוזרות (Arthritis Res Ther)

במאמר שפורסם בכתב העת Arthritis Research & Therapy מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תסמיני אוסטיאוארתריטיס של הברך והירך מלווים בסיכון מוגבר לנפילות חוזרות ועדות הדמייתית לאוסטיאוארתריטיס של הברך מלווה בסיכון מוגבר לנפילות.

מחקרים קודמים להערכת הקשר בין אוסטיאוארתריטיס של הירך והברך ובין נפילות ושברים הדגימו תוצאות סותרות. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין עדות הדמייתית וקלינית לאוסטיאוארתריטיס של הברך והירך ובין הסיכון לנפילות, נפילות חוזרות ושברים.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי נתונים לזיהוי מאמרים שפורסמו עד פברואר 2023. הסקירה כללה 17 מחקרים (862,849 חולים), מהם שניים בסיכון גבוה להטיה. מבין המחקרים שנכללו במחקר, 87.5% דיווחו על נפילות ו-45.5% דיווחו על הסיכון לשברים.

ממצאי המחקר הצביעו על קשר בין אוסטיאוארתריטיס תסמיני של הירך והברך ובין סיכון מוגבר לנפילות חוזרות (ברך: יחס סיכויים של 1.55, רווח בר-סמך 95% של 1.10-2.18; ירך: יחס סיכויים של 1.50, רווח בר-סמך 95% של 1.28-1.75), אל לא זוהה קשר עם הסיכון לנפילות או שברים.

עדות הדמייתית לאוסטיאוארתריטיס של הברך לוותה בסיכון מוגבר לנפילות (יחס סיכויים של 1.28, רווח בר-סמך 95% של 1.03-1.59) ולא זוהה סיכון מוגבר משמעותית לנפילות חוזרות (יחס סיכויים של 1.39, רווח בר-סמך 95% של 0.97-1.97) או שברים (יחס סיכויים של 1.22, רווח בר-סמך 95% של 0.99-1.52).

עדות הדמייתית לאוסטיאוארתריטיס של הירך הפחיתה את הסיכון לנפילות חוזרות (יחס סיכויים של 0.70, רווח בר-סמך 95% של 0.51-0.96), אך לא זוהה קשר מובהק סטטיסטית עם הסיכון לשברים (יחס סיכויים של 1.16, רווח בר-סמך 95% של 0.79-1.71).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מצביעים על קשר בין תסמיני אוסטיאוארתריטיס של הברך והירך או עדות הדמייתית לאוסטיאוארתריטיס של הברך מלווה בסיכון מוגבר לנפילות. לא זוהה קשר מובהק סטטיסטית בין עדות הדמייתית או קלינית לאוסטיאוארתריטיס של הברך או הירך עם הסיכון לשברים.

Arthritis Res Ther, Sep 29, 2023

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השתלת תומכן (סטנט) דחופה בעורק התרדמה עבור נגעים עוקבים (Tandem Lesions) במטופלים שעברו הקצאה אקראית לטיפול אנדווסקולרי עם או ללא טיפול תרומבוליטי: תוצאות מניתוח מטה־אנליזה של נתוני משתתפים בודדים (IRIS)

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|02/06/2026

החוקרים ביצעו מטה־אנליזה רחבת היקף (IRIS) שאיחדה נתונים של מאות משתתפים מניסויים קליניים אקראיים

תוכנית תגבור להליכה במינון גבוה היא ישימה עבור אנשים לאחר שבץ מוחי: ניסוי אקראי פאזה II

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/05/2026

מחקר זה נועד לבחון את היתכנותה ויעילותה של תוכנית ‘תגבור’ (Booster) אינטנסיבית במינון גבוה, המתמקדת בהליכה, עבור אנשים בשלב הכרוני לאחר שבץ, וזאת כדי לשפר את המהירות, את הסיבולת ואת הניידות בקהילה

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן