מה בין חוזק שרירי ירכיים ובין אוסטיאוארתריטיס של הברכיים בנשים? (Arthritis Care Res)

במאמר שפורסם בכתב העת Arthritis Care and Research מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי בנשים עם שרירי ירכיים חלשים יותר סיכוי גבוה יותר להתפתחות אוסטיאוארתריטיס של הברכיים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתוני בדיקות MRI של שרירי ירכיים ומבחנים להערכת חוזק השרירים של 186 מבוגרים עם אוסטיאוארתריטיס של הברכיים ומספר דומה של ביקורות ללא אוסטיאוארתריטיס. מאחר וקיים קשר בלתי תלוי בין השמנה ובין סיכון מוגבר לאוסטיאוארתריטיס של הברכיים, החוקרים בחנו גם את מדד מסת הגוף של המשתתפים במחקר.

בתחילת המחקר, גיל המשתתפים הממוצע עמד על 61 שנים.

גם לאחר תקנון למדד מסת הגוף, בנשים עם שרירים מיישרים של הברך שהיו חלשים יותר תועד סיכוי גבוה ב-33% לאוסטיאוארתריטיס של הברכיים, ובנשים עם שרירים מכופפים של הברך שהיו חשים יותר תועדה עליה של 28% בסיכוי להתפתחות אוסטיאוארתריטיס של הברכיים.

בגברים, גם לאחר תקנון למדד מסת הגוף, עדיין לא זוהה קשר מובהק סטטיסטית בין כוח שרירי הירכיים ובין אוסטיאוארתריטיס של הברכיים.

למרות שחשיבות חולשת שרירי ירכיים כגורם סיכון לאוסטיאוארתריטיס של הברכיים אינה ברורה לחלוטין, השריר הארבע-ראשי עשוי לסייע במענית התפתחות והתקדמות מחלת ברכיים לאור תפקידו כבולם זעזועים ומייצב של הברכיים.

ההבדלים בין גברים ונשים עשויים לנבוע מתגובת השרירים למסת גוף גדולה יותר. בגברים, מסת גוף גדולה יותר מלווה בעליה בכוח השרירים, בעוד שהשרירים אינם חזקים יותר בנשים עם מסת גוף גדולה יותר.

Arthritis Care Res 2017

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הגישה המקובלת בטיפול בפציעות במפרק אקרומיוקלויקולרי (Orthop Res Rev) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

הגישה המקובלת בטיפול בפציעות במפרק אקרומיוקלויקולרי (Orthop Res Rev) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|22/10/2024

מטרת הסקירה שפורסמה ב-Orthopedic Research and Reviews היתה להציג אסטרטגיות טיפוליות בפריקות של המפרק האקרומיוקלוויקולרי (ACJ) ולהאיר טעויות ומכשולים בתהליך האבחנה ובבחירת הטיפול. ד”ר אבי פנסקי משתף את הסקירה ומוסיף מהערותיו.

אפשרויות טיפול בנוירומה על שם מורטון (Am Fam Physician) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

אפשרויות טיפול בנוירומה על שם מורטון (Am Fam Physician) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/10/2024

נוירומה על שם מורטון פירושה הגדלה שפירה של העצב הנמצא בדרך כלל בין עצמות המסרק 3-4 בכף הרגל. מטרת מאמר זה הייתה להעריך מהי היעילות של הזרקת סטירואידים במורטון נוירומה, ולבחון מהי היעילות של הטיפול הכירורגי על פי סקירת ספרות בהתאם לכללי קוקריין. ד”ר אבי פנסקי משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

טיפול ניתוחי לעומת טיפול שמרני בתלישות של גידי המסטרינגס מקורבים (NEJM Evid) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

טיפול ניתוחי לעומת טיפול שמרני בתלישות של גידי המסטרינגס מקורבים (NEJM Evid) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/08/2024

מאמר חדש שפורסם ב-NEJM Evidence קורא תיגר על התפיסה המקובלת המתמקדת בטיפול כירורגי לפציעות תלישה של גידי ההמסטירינגס המקורבים. ד”ר פנסקי משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

צליעה בילדים (Pediatr Rev) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

צליעה בילדים (Pediatr Rev) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|13/08/2024

צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד”ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

טיפול נוגד קרישה במטופלים בהם בוצע קיבוע ללא תנועה בגפה תחתונה (Lancet) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

טיפול נוגד קרישה במטופלים בהם בוצע קיבוע ללא תנועה בגפה תחתונה (Lancet) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|04/08/2024

מטופלים בהם בוצע קיבוע ללא תנועה (Immobilization) של גפה תחתונה בשל חבלה, נמצאים בדרגת סיכון גבוהה ללקות בפקקת וורידית סימפטומטית (Symptomatic venous thromboembolism – SVTE).
טיפול נוגד קרישה מוריד משמעותית את הסיכון ללקות ב SVTE. אין עדיין קונצנזוס לגבי במי מהמטופלים מומלץ טיפול כזה. ד”ר פנסקי משתף מאמר מ-LANCET שמציע שינוי בנוהל הקיים בטיפול בנוגדי קרישה במטופלים בהם בוצע קיבוע  גפה תחתונה בשל טראומה – השימוש בדירוג TRIP(cast), המאפשר טיפול באוכלוסייה הנמצאת בסיכון גבוה בלבד.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן