תסמיני אוסטיאוארתריטיס של הברך והירך מלווים בסיכון מוגבר לנפילות חוזרות (Arthritis Res Ther)

במאמר שפורסם בכתב העת Arthritis Research & Therapy מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תסמיני אוסטיאוארתריטיס של הברך והירך מלווים בסיכון מוגבר לנפילות חוזרות ועדות הדמייתית לאוסטיאוארתריטיס של הברך מלווה בסיכון מוגבר לנפילות.

מחקרים קודמים להערכת הקשר בין אוסטיאוארתריטיס של הירך והברך ובין נפילות ושברים הדגימו תוצאות סותרות. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין עדות הדמייתית וקלינית לאוסטיאוארתריטיס של הברך והירך ובין הסיכון לנפילות, נפילות חוזרות ושברים.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי נתונים לזיהוי מאמרים שפורסמו עד פברואר 2023. הסקירה כללה 17 מחקרים (862,849 חולים), מהם שניים בסיכון גבוה להטיה. מבין המחקרים שנכללו במחקר, 87.5% דיווחו על נפילות ו-45.5% דיווחו על הסיכון לשברים.

ממצאי המחקר הצביעו על קשר בין אוסטיאוארתריטיס תסמיני של הירך והברך ובין סיכון מוגבר לנפילות חוזרות (ברך: יחס סיכויים של 1.55, רווח בר-סמך 95% של 1.10-2.18; ירך: יחס סיכויים של 1.50, רווח בר-סמך 95% של 1.28-1.75), אל לא זוהה קשר עם הסיכון לנפילות או שברים.

עדות הדמייתית לאוסטיאוארתריטיס של הברך לוותה בסיכון מוגבר לנפילות (יחס סיכויים של 1.28, רווח בר-סמך 95% של 1.03-1.59) ולא זוהה סיכון מוגבר משמעותית לנפילות חוזרות (יחס סיכויים של 1.39, רווח בר-סמך 95% של 0.97-1.97) או שברים (יחס סיכויים של 1.22, רווח בר-סמך 95% של 0.99-1.52).

עדות הדמייתית לאוסטיאוארתריטיס של הירך הפחיתה את הסיכון לנפילות חוזרות (יחס סיכויים של 0.70, רווח בר-סמך 95% של 0.51-0.96), אך לא זוהה קשר מובהק סטטיסטית עם הסיכון לשברים (יחס סיכויים של 1.16, רווח בר-סמך 95% של 0.79-1.71).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מצביעים על קשר בין תסמיני אוסטיאוארתריטיס של הברך והירך או עדות הדמייתית לאוסטיאוארתריטיס של הברך מלווה בסיכון מוגבר לנפילות. לא זוהה קשר מובהק סטטיסטית בין עדות הדמייתית או קלינית לאוסטיאוארתריטיס של הברך או הירך עם הסיכון לשברים.

Arthritis Res Ther, Sep 29, 2023

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|06/09/2026

המאמר דן בגישה טיפולית חדשנית ומבטיחה לכאבי ראש כרוניים ועמידים (כגון מיגרנות קשות או כאבי ראש מקבציים), המבוצעת באמצעות צנתור זעיר־פולשני של עורק קרום המוח האמצעי (MMA)

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן