חומר המעודד צמיחת עצם גורם לנפיחות בצוואר כאשר הוא משמש באיחוי צרוויקלי

ממצאים שהוצגו בכנס השנתי של ה-North American Spine Society מעידים כי השימוש שאיננו לפי ההתוויה ב-recombinant human morphogenetic protein (או rhBMP-2) לצורך איחויים צרוויקלים אנטריורים עלול לגרום לנפיחות חולפת באזור הצוואר ולבעיות בבליעה. הופעת הבעיה קשורה למינון וכיום מתוכננים מחקרים לקביעת המינון המתאים של rhBMP-2 עבור איחוי צרוויקלי.

rhBMP-2 משווק על-ידי Medtronic כחלק מה-INFUSE Bone Graft, אושר על-ידי ה-FDA לשימוש באיחויים לומבארים עם interbody cages. אולם, יותר ויותר מנתחים משתמשים בו גם באיחויים צרוויקליים.

הממצאים העולים ממחקר קטן שבוצע בשנת 2003 מעידים כי כאשר rhBMP-2 ניתן במינון של 0.6 מ”ג הוא איננו גורם לנפיחות בצוואר או להפרעה בבליעה או בנשימה. בניגוד לכך, תוצאות המחקר הנוכחי מעידות כי במינונים גבוהים יותר עלולות להופיע בעיות אלה.

מתוך ניסיון לשפר את יעילות השימוש ב-rhBMP-2 בקבוצת חולים זו החליטו החוקרים לעבור את מינון ה-0.6 מ”ג שתואר בעבר. החוקר הראשי, ד”ר Glassman, מסביר בראיון כי בשל השימוש שאיננו במסגרת ההתוויות, לא ברור המינון האופטימלי לשימוש לצורך איחויים צרוויקליים. הוא מוסיף כי במחקר משנת 2003 נבחרו חולים שאינם מעשנים וללא בעיות רפואיות גדולות ולכן ניתן היה להניח כי במסגרת הטיפול הרפואי האמיתי יחוייב מתן טיפול במינון גבוה מ-0.6 מ”ג.

ד”ר Glassman מציין כי בהתבסס על מידע המצוי בספרות ועל ניסיון החוקרים לא קיימת סיבה לחשוב שהעלאת המינון תוביל להופעת בעיות וכי שימוש ב-40 מ”ג בעמוד בשדרה הלומבארי הפוסטריורי לא גרר בעיות, בעוד המינון באיחוי הצרוויקלי הועלה רק ל-2.1 מ”ג במסגרת המחקר.

למרות זאת, נמצא כי מינון של 2.1 מ”ג הינו גבוה מדי. נפיחות בצוואר עם קשיים בנשימה ובבליעה היתה בעיה שכיחה למדי בקרב 151 החולים שעברו איחוי צרוויקלי אנטריורי עם rhBMP-2 בין השנים 2003-2004. למרבה המזל, היה סיבוך זה שנמשך לרוב 4-5 ימים זמני ומתון ברוב המקרים.

ד”ר Glassman מסכם כי ברור ש-rhBMP-2 פועל וכי הוא סבור שיש ערך לשימוש בו במקרים של איחוי צרוויקלי שבהם ישנו קושי בהחלמה, אך יש לצמצם את השימוש בו ולהפחית את המינון.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הגישה המקובלת בטיפול בפציעות במפרק אקרומיוקלויקולרי (Orthop Res Rev) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

הגישה המקובלת בטיפול בפציעות במפרק אקרומיוקלויקולרי (Orthop Res Rev) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|22/10/2024

מטרת הסקירה שפורסמה ב-Orthopedic Research and Reviews היתה להציג אסטרטגיות טיפוליות בפריקות של המפרק האקרומיוקלוויקולרי (ACJ) ולהאיר טעויות ומכשולים בתהליך האבחנה ובבחירת הטיפול. ד”ר אבי פנסקי משתף את הסקירה ומוסיף מהערותיו.

אפשרויות טיפול בנוירומה על שם מורטון (Am Fam Physician) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

אפשרויות טיפול בנוירומה על שם מורטון (Am Fam Physician) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/10/2024

נוירומה על שם מורטון פירושה הגדלה שפירה של העצב הנמצא בדרך כלל בין עצמות המסרק 3-4 בכף הרגל. מטרת מאמר זה הייתה להעריך מהי היעילות של הזרקת סטירואידים במורטון נוירומה, ולבחון מהי היעילות של הטיפול הכירורגי על פי סקירת ספרות בהתאם לכללי קוקריין. ד”ר אבי פנסקי משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

טיפול ניתוחי לעומת טיפול שמרני בתלישות של גידי המסטרינגס מקורבים (NEJM Evid) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

טיפול ניתוחי לעומת טיפול שמרני בתלישות של גידי המסטרינגס מקורבים (NEJM Evid) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/08/2024

מאמר חדש שפורסם ב-NEJM Evidence קורא תיגר על התפיסה המקובלת המתמקדת בטיפול כירורגי לפציעות תלישה של גידי ההמסטירינגס המקורבים. ד”ר פנסקי משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

צליעה בילדים (Pediatr Rev) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

צליעה בילדים (Pediatr Rev) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|13/08/2024

צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד”ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן