הערכת חדות ראיה בעיניים לאחר טיפול בזריקות Ranibizumab לתוך הזגוגית בחולים עם בצקת מקולארית על-רקע סוכרת (Br J Ophthalmol. )

במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of Ophthalmology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי במדגם גדול של עיניים עם בצקת מקולארית על-רקע סוכרת, שטופלו ב-Ranibizumab (לוסנטיס) בבריטניה, ב-33% מהחולים תועדה חדות ראיה של 6/12 או טובה יותר בעין המטופלת לאחר 12 חודשים, בהשוואה ל-25% בתחילת הדרך. השיפור מהמוצע בראיה עמד על חמש אותיות.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לתאר את המאפיינים הבסיסיים ותוצאות הראיה בעיניים שטופלו ב-Ranibizumab בשל בצקת מקולארית על-רקע סוכרת.

החוקרים אספו נתונים מרשומות רפואיות ממוחשבות מ-19 מרכזים משתתפים בבריטניה: גיל בעת זריקה ראשונה, חדות ראיה לפי ETDRS, מספר זריקות, רטינופתיה סוכרתית לפי ETDRS ודרגת מקולופתיה בתחילת המחקר ובמהלך הביקורים. התוצאים העיקריים כללו את השינוי בחדות ראיה ממוצעת מתחילת המחקר, מספר זריקות וביקורים במרפאה ומאפיינים המשפיעים על השינוי בחדות הראיה ודרגת רטינופתיה סוכרתית.

החוקרים אספו נתונים אודות 12,989 ביקורי מרפאה מתחילת  המחקר ומעקב אחר 3,103 עיניים. הגיל הממוצע בעת הטיפול הראשון עמד על 66 שנים. חדות ראיה ממוצעת (אותיות) בעיניים לאחר שנתיים עמדה על 51.1 בתחילת המחקר, 54.2 ו-52.5 לאחר שנה ושנתיים, בהתאמה. השיפור הממוצע בראיה עמד על חמש אותיות. שיעור העיניים עם חדות ראיה של 72 אותיות או טוב יותר עמד על 25% ו-33% בעעקבות טיפול בעיניים שלא טופלו קודם לכן.

עיניים שהיו במעקב במשך לפחות שישה חודשים טופלו בממוצע ב-3.3 זריקות במהלך ממוצע של 6.9 ביקורים במרפאות חוץ בשנה הראשונה.

Br J Ophthalmol. 2017;101(1):75-80

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן