מתן איבופרופן לפני הפלה רפואית מקל על איזון הכאבים (Fertil Steril)

חוקרים מישראל מדווחים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Fertility and Sterility על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי טיפול מניעתי באיבופרופן מפחית את הצורך במשככי כאבים נוספים במסגרת הפלה רפואית, ללא השפעה על שיעורי ההצלחה.

פרופ’ דניאל זיידמן, עורך מדור גניקולוגיה באתר, ושותפיו מהמרכז הרפואי שיבא בתל השומר מסבירים כי כאב הינו גורם חשוב בהפלה רפואית. הם מצטטים סקירה שפורסמה בשנת 206 ומצאה כי כ-75% מהנשים העוברות הפלה רפואית נדרשות לתרופות נרקוטיות להקלה בכאב. רבים נמנעים ממתן NSAID בהפלות רפואיות מאחר שתרופות אלו עשויות לעכב את ההתכווצויות הרחמיות בעקבות פעילות פרוסטגלנדינים.

לאחר שהוכיחו בעבר את יעילות איבופרופן כאשר ניתן עם הופעת כאב במקרים אלו, קבוצת החוקרים בחנה את השימוש בתרופה להקלה מניעתית בכאב במסגרת מחקר אקראי, כפל-סמיות, שכלל 61 נשים עם סיום של ההיריון בטרימסטר הראשון.

המשתתפות קיבלו Mifepristone ולאחריו Misoprostol לאחר יומיים. הן חולקו באקראי לטיפול באיבופרופן במינון 800 מ”ג או פלסבו עם מתן Misoprostol.

38% מהנשים בקבוצת ההתערבות ו-78% מהנשים בקבוצת הפלסבו נדרשו למשככי כאבים נוספים (P<0.001). למעשה, 15.5% מהנשים שקיבלו איבופרופן לא התלוננו על כאב, זאת בהשוואה ל-5.2% מהנשים בקבוצת הפלסבו.

מניתוח סטטיסטי עולה קשר בין הדרישה לשיכוך כאבים נוסף ובין היסטוריה של כאב בזמן מחזור.

שיעורי ההצלחה של פרוטוקול ההפלה הרפואית לא היו שונים משמעותית בין שתי הקבוצות ועמדו על 82.8% בקבוצת ההתערבות לעומת 87.5% בקבוצת הפלסבו (p=0.72).

החוקרים מאמינים כי העובדה שהנשים שקיבלו שיכוך כאבים מניעתי לא נדרשו להקלה נוספת בכאב מעידה על שיפור באי נוחות והקלה בכאב הכרוך בפרוצדורה וכי הדבר עשוי להקל על העדפת פרוטוקול הפלה פחות פולשנית. הם מודעים לגודל המדגם הקטן, אולם מהתוצאות עולה כי גישה זו עשויה להתאים לנשים, בעיקר אלו בסיכון מוגבר לכאב חמור או חשש עז מפני הכאב הכרוך בפרוצדורה.

Fertil Steril 2012

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן