הערכת השפעת צריכת ביצים על אירועים מוחיים ומחלת לב כלילית (J Am Coll Nutr)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Nutrition מדווחים חוקרים על ממצאים חדשים, המציתים מחדש את המחלוקת בנושא התועלת או הנזק של צריכת ביצים במונחים של אירועים מוחיים או מחלת לב כלילית. מתוצאות סקירה חדשה שכללה שבעה מחקרים עלה כי צריכת ביצה אחת ביום לוותה בירידה של 12% בסיכון לאירועים מוחיים, בהשוואה לצריכת כמות קטנה יותר. מנגד, לא זוהה קשר בין צריכת ביצים ובין הסיכון למחלת לב כלילית.

החוקרים השלימו חיפוש מקיף לזיהוי מאמרים שפורסמו בספרות הרפואית עד אוגוסט 2015. הם התמקדו במחקרי עוקבה פרוספקטיביים שדיווחו על הקשר בין צריכת ביצים ובין מחלת לב כלילית ואירועים מוחיים. מטה-אנליזה שימשה לחישוב SRRE (Summary Relative Risk Estimate) לצריכה רבה לעומת מעטה של ביצים.

הסקירה כללה שבעה מחקרים והתוצאות הצביעו על ירידה של 12% בסיכון לאירועים מוחיים עם צריכת ביצים רבה (לפחות ביצה אחת בכל יום) לעומת צריכה מעטה של ביצים (פחות משתי ביצים בשבוע), עם הטרוגניות מעטה. עוד זוהה הבדל לא מובהק סטטיסטית עם צריכת ביצים רבה לעומת מעטה מבחינת הסיכון למחלת לב כלילית.

החוקרים השלימו ניתוח סטטיסטי מכוון אך לא זיהו מגמת מנה-תגובה ברורה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי על-בסיס ממצאי הסקירה החדשה, צריכת עד ביצה אחת ביום עשויה לתרום להפחתת הסיכון לאירועים מוחיים וצריכת ביצים כל יום אינה משפיעה על הסיכון למחלת לב כלילית.

J Am Coll Nutr. 2016;35:704-716

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן