ויטמין E מפחית את הסיכון ל- ALS (Ann Neurol)

במחקר חדש עולה, כי תוספים של ויטמין E יכולים לעזור במניעה של amyotrophic lateral sclerosis (ALS).

במחקר נאספו נתונים על 957,740 אנשים בגיל 30 ומעלה, שהשתתפו במחקר אמריקאי למניעת סרטן. ממאגרי מידע אחרים נאספו נתונים על צריכת ויטמינים ועל תמותה כתוצאה מ- ALS.

נמצא, כי לאנשים שצורכים ויטמין E תקופה ארוכה, יש שיעור תמותה כתוצאה מ- ALS, הנמוך ב- 62% מאנשים שאינם צורכים ויטמין E. לא נמצא קשר משמעותי סטטיסטית בין צריכת ויטמין C או מולטי-ויטמינים לבין סיכון לתמותה מ- ALS. כמו כן, לא נמצא הבדל בין אנשים שמשתמשים בויטמין E לעיתים רחוקות, לבין אנשים שאינם.

לפי החוקרים, כנראה שעקה חמצונית מהווה חלק מהמנגנונים שתורמים לפתוגנזה של מוות תאי עצב במחלת ה- ALS. ע”י הפחתה של  העקה החמצונית, ויטמין E יכול לעזור במניעה של המחלה.

Ann Neurol 2005;57:104-110

לידיעה המלאה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|06/09/2026

המאמר דן בגישה טיפולית חדשנית ומבטיחה לכאבי ראש כרוניים ועמידים (כגון מיגרנות קשות או כאבי ראש מקבציים), המבוצעת באמצעות צנתור זעיר־פולשני של עורק קרום המוח האמצעי (MMA)

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן