טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות הברית ובאוגוסט האחרון, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן המליץ על זריקה תוך-שרירית של Nirsevimab במינון 50 מ”ג לתינוקות במשקל של עד 5 ק”ג ובמינון של 100 מ”ג לתינוקות במשקל של 5 ק”ג ומעלה. כיום, האיגוד האמריקאי לרפואת ילדים ממליץ כי כל התינוקות יקבלו טיפול ב- Nirsevimab להגנה מפני זיהום RSV חמור.

החוקרים בחנו את היעילות של Nirsevimab במדגם שכלל 699 תינוקות – 407 מקרים ו-292 ביקורות. הם כותבים כי שיעור גבוה יותר של תינוקות עם מצבים רפואיים בסיכון גבוה קיבלו Nirsevimab, בהשוואה לאלו ללא גורמי סיכון דומים (46% לעומת 6%, בהתאמה).

במסגרת המחקר הושלמו בדיקות PCR להערכת דגימות מדרכי הנשימה של התינוקות לנוכחות RSV וזיהומים נשימתיים נפוצים אחרים.

מנתונים מוקדמים עלה כי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% כנגד אשפוז על-רקע RSV, עם חציון של 45 ימים מקבלת התרופה ועד להופעת תסמין תחלואה נשימתית אקוטית.

החוקרים כותבים כי הממצאים תומכים בהמלצות המרכז לבקרת מחלות ומניעתן למתן Nirsevimab לתינוקות מתחת לגיל 8 חודשים להגנה מפני זיהום בדרכי נשימה תחתונות במהלך עונת ה-RSV הראשונה שלהם ולילדים בגילאי 8-19 חודשים בסיכון מוגבר למחלה חמורה משנית לזיהום הנגיפי.

MMWR, March 7, 2024

לידיעה ב-Healio

 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מקור: JAMA Pediatrics
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|23/08/2026

רטינופתיה של פגות (ROP) מסוג 1 היא מחלה חמורה המחייבת טיפול פולשני, כגון טיפול בלייזר (Laser photocoagulation)  או הזרקות תוך־עיניות של נוגדי שגשוג כלי דם (Anti-VEGF)

הנחיות מיגון מורחבות לעומת היגיינת ידיים בלבד ואלח דם ביילודים ביחידות לטיפול נמרץ: מחקר ה־BALTIC

הנחיות מיגון מורחבות לעומת היגיינת ידיים בלבד ואלח דם ביילודים ביחידות לטיפול נמרץ: מחקר ה־BALTIC

מקור: JAMA Network Open
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|16/08/2026

מאמר זה, שפורסם בכתב העת בעל האימפקט הגבוה JAMA Network Open, משמש ראיה בדרגה 1 (Level 1 Evidence) ומציע בסיס מדעי מוצק לבחינה מחדש של פרוטוקולי בקרת זיהומים (IPC) מסורתיים. הוא מגשר על הפער שבין דרישות רגולטוריות היסטוריות לבין פרקטיקה קלינית מודרנית מבוססת ראיות

מתי נכון לאמץ סטורציות גבוהות יותר ומתי סטורציות נמוכות יותר בפגים בשבוע 27 לכל היותר?

מתי נכון לאמץ סטורציות גבוהות יותר ומתי סטורציות נמוכות יותר בפגים בשבוע 27 לכל היותר?

מקור: JAMA Network Open
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|03/08/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הפשרה (Trade-off) שבין תמותה ל־ROP, המצריך טיפול כתוצאה מקביעת יעדי סטורציה, ולבחון כיצד השונות בסיכוני הבסיס במרכזים הרפואיים השונים משפיעה על פשרות אלו

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן