בדיקות אקו-לב מעידות על הנזק הלבבי של נגיף הקורונה (Journal of the American College of Cardiology)

בחולים מאושפזים בשל COVID-19 עם עליית טרופונין המרמזת לנזק לשריר הלב ניתן לזהות מגוון רחב של שינויים אקו-קרדיוגרפיים המציבים אותם בסיכון מוגבר לתמותה באשפוז, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לתאר את הממצאים האקו-קרדיוגרפיים החריגים על-רקע נזק לשריר הלב והפרוגנוזה של ממצאים אלו בחולים עם COVID-19. לצורך כך, הם השלימו מחקר עוקבה בינלאומי, רב-מרכזי, שכלל 7 בתי חולים בניו-יורק ומילאן. הם אספו נתונים אודות חולים מאושפזים עם הוכחה מעבדתית ל-COVID-19, אשר השלימו בדיקת אקו-לב ואק”ג במהלך האשפוז. נזק לשריר הלב הוגדר בנוכחות עליה בריכוז טרופונין לבבי בעת ההתייצגות הקלינית או במהלך האשפוז.

מדגם המחקר כלל 305 חולים (גיל ממוצע של 63 שנים, 67% גברים). נזק לבבי תועד ב-190 מהחולים הללו (62.3%).

בהשוואה לחולים ללא נזק לשריר הלב, באלו עם נזק לשריר הלב תועדו יותר ממצאים חריגים בבדיקת אקו-לב, סמני דלקת גבוהים יותר ושכיחות גבוהה יותר של הפרעות אקו-קרדיוגרפיות מג’וריות, כולל הפרעה בתנועת דופן החדר, הפרעה גלובאלית בתפקוד חדר שמאל, הפרעה בדרגה II או III תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל, הפרעה בתפקוד חדר ימין ותפליט פריקרדיאלי.

שיעורי התמותה באשפוז עמדו על 5.2% בקרב חולים ללא נזק לשריר הלב, 18.6% באלו עם נזק לשריר הלב ללא ממצאים חריגים באקו-לב ול 31.7% בחולים עם נזק לשריר הלב וממצאים חריגים בבדיקת אקו-לב.

לאחר תקנון רב-משתני, נזק לשריר הלב עם ממצאים חריגים בבדיקת אקו-לב לווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך לא כך היה במקרה של נזק לשריר הלב ללא עדות לממצאים חריגים בבדיקת אקו-לב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים עם COVID-19 אשר השלימו בדיקת אקו-לב, עדות להפרעה מבנית לבבית תועדה בשני-שליש מהחולים עם נזק לשריר הלב. נזק לשריר הלב לווה בסיכון מוגבר לתמותה באשפוז, בפרט כאשר זוהו ממצאים חריגים בבדיקת אקו-לב.

Journal of the American College of Cardiology 2020.

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן