התועלת של הפסקה מוקדמת של טיפול באספירין לאחר התערבות כלילית בחולים עם תסמונת כלילית חדה (מתוך כנס מטעם ה-AHA)

בחולים בסיכון גבוה תועדה תועלת להפסקת טיפול באספירין כחלק ממשטר טיפול נוגד-טסיות כפול מספר חודשים לאחר הכנסת תומכן בשל תסמונת כלילית חדה, ללא עליות מקטע ST, כך עולה מנתונים ממחקר TWILIGHT, אשר פורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Heart Association.

במחקר TWILIGHT נכללו 9,006 חולים תחת טיפול נוגד-טסיות כפול ב-Ticagrelor ואספירין, מהן 7,119 הקפידו על הטיפול התרופתי והיו ללא-אירועים במהלך שלושת החודשים הראשונים לאחר התערבות כלילית מילעורית. חולים אלו היו זמינים להקצאה אקראית לטיפול ב-Ticagrelor (90 מ”ג, פעמיים ביום), עם אספירין או פלסבו למשך 12 החודשים הבאים.

החוקרים מדווחים כי שיעור אירועי דמם בדרגה 2, 3 או 5 לפי סולם BARC (Bleeding Academic Research Consortium) היו נמוכים יותר ב-12 החודשים בהם החולים נטלו טיפול ב-Ticagrelor בלבד, בהשוואה לשיעור האירועים עם משלב Ticagrelor ואספירין (3.6% לעומת 7.6%, יחס סיכון של 0.47, רווח בר-סמך 95% של 0.36-0.61).

התועלת מבחינת הסיכון לדימום לא באה על חשבון נזק כלשהו: הסיכון המשולב לתמותה, אוטם לבבי, או אירוע מוחי היה דומה בין הקבוצות (4.3% לעומת 4.4%) ולא תועדו הבדלים בתוצאי סיום איסכמיים פרטניים.

ממצאים אלו נותרו עקביים ללא תלות במספר המאפיינים הקליניים או אנגיוגרפים בסיכון גבוה, או בין אם החולה התייצג עם אנגינה לא-יציבה או אוטם לבבי ללא עליות מקטע ST.

לאור זאת, ממצאים אלו מאשרים את התוצאות העיקריות ממחקר TWILIGHT, שפורסמו בספטמבר השנה, גם בחולים עם תסמונת כלילית חדה.

מתוך כנס מטעם ה-AHA

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן