פורסמו תוצאות מחקר TWENTE להשוואה בין תומכן מסוג Resolute ובין תומכן Xience (מתוך J Am Coll Cardiol)

נתוני מחקר TWENTE, מהם עולה כי תומכן מצופה Zotarolimus מסוג Resolute (מדטרוניק) אינו-נחות בהשוואה לתומכן מצופה Everolimus מסוג Xience (אבוט) בטיפול בחולים בתנאי העולם האמיתי עם נגעים מורכבים וכאשר משמש מחוץ להתוויות המקובלות, פורסמו עתה במהדורת 10 באפריל של כתב העת Journal of the American College of Cardiology.

החוקרים ערכו את המחקר ללא מגבלה על מספר כלי הדם או הנגעים המטופלים וללא הגבלה של אורך הנגע או גודל כלי הדם. בסה”כ, מדגם המחקר כלל 1391 חולים עם אנגינה יציבה או תסמונת כלילית חדה ללא עליות מקטע ST. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול בתומכן Xience V או תומכן Resolute.

בסה”כ, 52% חולים אובחנו עם תסמונת כלילית חדה ו-70% מהנגעים המטופלים היו מסוג B2/C. באשר ליעד הסיום העיקרי של המחקר לאחר שנה אחת, תוצא משולב של תמותה לבבית, אוטם לבבי ו-TVR (Target Vessel Revascularization), השיעורים היו דומים בין מטופלים ב-Resolute ובין מטופלים ב-Xience (8.2% לעומת 8.1%, בהתאמה; p=0.001 להעדר-נחיתות). מרכיבים פרטניים של תוצא הסיום העיקרי היו דומים בשתי קבוצות החולים. שיעורי תרומבוזיס של התומכן היו נמוכים 0.58% מהמטופלים ב-Xience ו-0% במטופלים ב-Resolute ללא הבדל מובהק סטטיסטית בין שתי הקבוצות.

כאמור, ב-77% השימוש בתומכן נעשה מחוץ להתוויות, עם שיעור גבוה של חולים עם נגעים מורכבים ומחלה כלילית מתקדמת הדורשת PCI של מספר כלי דם.

J Am Coll Cardiol 2012; 1350-1361

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן