האם השמנה מגבירה את הסיכון לכישלון גמילה מהנשמה? (מתוך כנס ה-CCCF)

מאת ד”ר נגה ליפשיץ

מתוצאות מחקר שהוצג בכנס ה- Critical Care Canada Forum (CCCF) עולה כי בקרב מאושפזים ביחידה לטיפול נמרץ, נמצא קשר בין השמנת יתר ובין עלייה בסיכון לכישלון אקסטובציה, בהשוואה למאושפזים ללא השמנת יתר.

זהו מחקר רטרוספקטיבי שכלל 2,336 משתתפים לאחר ניתוח מעקפים, אשר עברו אקסטובציה לאחר הניתוח. החוקרים מדווחים כי ל-538 משתתפים היה מדד מסת גוף (BMI) של 35 ק”ג/מ2 או יותר. קבוצת הביקורת כללה משתתפים עם BMI תקין (20-24.9 ק”ג/מ2).

החוקרים מציינים כי שיעור יתר הלחץ דם והסוכרת לפני הניתוח היה גבוה משמעותית בקרב משתתפים שסבלו מהשמנת יתר קיצונית.

מתוצאות המחקר עולה כי 3.9% מהמשתתפים בקבוצת השמנת היתר נזקקו לאינטובציה חוזרת במהלך אשפוזם ביחידה לטיפול נמרץ לאחר הניתוח, לעומת 1.7% מהמשתתפים בקבוצת הביקורת. לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, נמצא קשר מובהק בין השמנת יתר ובין עלייה בסיכון לאינטובציה חוזרת.

החוקרים מדגישים כי דרושים מחקרים נוספים בנושא, בייחוד על מנת לזהות מטופלים נוספים הסובלים מסיכון מוגבר לכישלון אקסטובציה, ולפתח התערבויות שיצמצמו סיכון זה.

מתוך הכנס Critical Care Canada Forum (CCCF) 2010.

לידיעה ב-DocGuide

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן