המלצות ה-CDC לבדיקות לזיהוי נגיף HCV עשויות לפספס רבע מהזיהומים (Clin Infect Dis)

ההמלצות הנוכחיות מטעם ה-CDC (Centers for Disease Control and Prevention) בנוגע לבדיקות סקר לנגיף HCV (Hepatitis C Virus) אינן מספקות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Clinical Infectious Diseases.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההמלצה הנוכחית של ה-CDC היא להשלמת בדיקת סקר חד-פעמית לנגיף HCV בנבדקים שנולדו בין 1945-1965, בנוסף לבדיקות סקר מכוונות על-פי הסיכון בכל מקרה. במסגרת המחקר הנוכחי התמקדו החוקרים בתנאי חדר מיון באזור עירוני בשנת 2013.

המחקר כלל את כל החולים עם השלמת דגימת דם עודפת למטרות קליניות. נתונים דמוגרפיים וקליניים, כולל תיעוד זיהום HCV, נלקחו מהרשומות הרפואיות הממוחשבות. בדיקת נוגדנים ל-HCV בוצעה על הדגימות הנוספות.

מבין 4,713 נבדקים, 652 (13.8%) היו חיוביים לנוגדנים ל-HCV. מבין אלו, ב-31.3% מדובר היה  בזיהום בנגיף HCV לא-מתועד. בקרב חולים עם זיהום לא-מתועד, 48.5% היו מאובחנים על-פי ההמלצה וכ-26.5% היו מזוהים על-פי בדיקות לפי קבוצות סיכון. במידה והעובדים בחדר המיון היו נצמדים להנחיות ה-CDC, 25% (51 חולים) עם HCV לא-מתועד לא היו נשלחים כלל להשלמת הבדיקה.

לפי צפי של 7,727 חוליםייחודיים בחדר המיון עם זיהום בנגיף HCV בתקופה של שנה אחת, עוקבת לילדה עם בדיקות על-בסיס סיכון יובילו לזיוהי 1,815 זיהומים לא-מתועדים, ובדיקות אוניברסאליות יזהו 526 חולים נוספים עם זיהום בנגיף HCV.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בדיקות המבוססות על עוקבת לידה ישפרו את הזיהוי של זיהומים לא-מאובחנים בנגיף HCV, בהשוואה לבדיקה על-בסיס קבוצות סיכון.

Clin Infect Dis. 2016;62:1059-1065

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן