השוואה בין UFH ובין Bivalirudin במצבי Primary PCI (מתוך The Lancet)

במאמר שפורסם בכתב העת Lancet מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי בהשוואה ל-Bivalirudin (אנגיומקס), טיפול בהפרין הפחית את ההיארעות של אירועים איסכמיים מג’וריים במהלך Primary Percutaneous Coronary Intervention (PPCI), ללא עליה בשיעור הסיבוכים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Bivalirudin הינו טיפול מקובל במצבי PPCI. במסגרת המחקר הם ביקשו לערוך השוואה בין Bivalirudin ובין UFH (Unfractionted Heparin) במהלך פרוצדורה זו.

מדובר במחקר בתווית-פתוחה, אקראי ומבוקר, שכלל מבוגרים שתוכננו לאנגיוגרפיה. לפני הפעולה, החולים חולקו באקראי לפי גיל (מתחת ל-75 שנים או 75 שנים ומעלה) ולפני נוכחות שוק קרדיוגני (כן או לא) לטיפול בהפרין (70 יחידות לק”ג) או Bivalirudin (בולוס של 0.75 מ”ג לק”ג; עירוי של 1.75 מ”ג לק”ג לשעה). החולים היו במעקב למשך עד 28 ימים.

תוצא היעילות העיקרי היה מדד משולב שכלל תמותה מכל-סיבה, אירוע מוחי, אוטם חוזר, או רה-וסקולריזציה לא-מתוכננת של נגע המטרה. תוצא הבטיחות העיקרי היה היארעות דימומים מג’וריים.

בתקופה שבין 7 בפברואר, 2012, ועד 20 בנובמבר, 2013, מבין 1,917 חולים שעברו אנגיוגרפיה דחופה, 1,829 חולים חולקו באקראי לאחת מקבוצות הטיפול, כאשר 1,812 חולים נכללו בניתוח הסופי של הנתונים. 751 מבין 905 חולים (83%) בקבוצת הטיפול ב- Bivalirudin ו-740 מבין 907 החולים (82%) בקבוצת הטיפול בהפרין עברו PCI. שכיחות הטיפול במעכבי GP IIb/IIIa הייתה די דומה בשתי הקבוצות (13% בקבוצת Bivalirudin ו-15% בקבוצת הפרין). תוצא היעילות העיקרי תועד ב-8.7% מהחולים שטופלו ב- Bivalirudin וב-5.7% מאלו שטופלו בהפרין (סיכון יחסי של 1.52, p=0.01). תוצא הבטיחות העיקרי תועד ב-3.5% מהחולים בקבוצת הטיפול ב- Bivalirudin וב-3.1% מהמטופלים בהפרין (p=0.59).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהנתונים עולה כי הפרין הביא להפחתת היארעות אירועים איסכמיים מג’וריים במהלך PPCI וכי טיפול בהפרין במקום Bivalirudin צפוי להביא להפחתה משמעותית בעלויות הטיפול הרפואי.

The Lancet, Early Online Publication, 5 July 2014

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן