טיפול ב-Tafamidis בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR עשוי להפחית את הסיכון לאשפוזים ומשך האשפוז (Am J Cardiovasc Drugs)

בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR (Transthyretin Amyloid), טיפול ב- Tafamidis(וינדמקס) מלווה בשיעורים נמוכים יותר של אשפוזים משנית למחלות לב וכלי דם ומשך אשפוז קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiovascular Drugs.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR סובלים מתסמיני אי-ספיקת לב הדורשים אשפוזים לבתי חולים. מחקר ATTR-ACT (Transthyretin Amyloidosis Cardiomyopathy Clinical Trial) הדגים את היעילות של Tafamidis להפחתת תדירות אשפוזים משנית למחלות לב וכלי דם בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR.

מטרת המחקר הייתה להבין טוב יותר את ההשפעה של Tafamidis על מספר ימי אשפוז עקב מחלות לב וכלי דם לפי זרוע הטיפול בניתוח פוסט-הוק.

בכלל אוכלוסיית המחקר, בקרב חולים שטופלו ב- Tafamidis שיעור האשפוזים על-רקע מחלות לב וכלי דם בכל שנה היה נמוך יותר משמעותית (ירידה בסיכון היחסי של 0.68, p<0.0001) והמשך הממוצע של אשפוז עקב מחלות לב וכלי דם היה קצר יותר (8.6250 לעומת 9.5625 ימים) בהשוואה לחולים בזרוע הפלסבו.

משילוב הנתונים עולה כי טיפול ב- Tafamidis מנעה 2.62 ימי אשפוז על-רקע מחלות לב וכלי דם למטופל בכל שנה. מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי עם התחלת טיפול מוקדם יותר ב- Tafamidis, מספר האשפוזים על-רקע מחלות לב וכלי דם בשנה היה נמוך משמעותית ב-52% לעומת פלסבו (ירידה בסיכון היחסי של 0.48, p<0.0001). עם קיצור משך אשפוז בממוצע של 1.14 ימים, הטיפול ב- Tafamidis הפחית את מספר ימי אשפוז עקב מחלות לב וכלי דם ב-3.96 ימים בשנה לכל חולה עם מדד NYHA של I/II.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בתועלת של Tafamidis בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR עם הפחתת שיעור האשפוזים על-רקע מחלות לב וכלי דם וקיצור משך האשפוז. אבחנה מוקדמת וטיפול הולם ב- Tafamidis עשויים להפחית עוד יותר את סך ימי אשפוז על-רקע מחלות לב וכלי דם בכל שנה.

 

Am J Cardiovasc Drugs. 2022 Jul;22(4):445-450

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן