משרד הבריאות האמריקאי מתיר שימוש בטכניקות MRT (מתוך הודעת ה-IOM)

דו”ח חדש מטעם ה-Institute of Medicine קבע כי מחקר של טכניקות MRT (Mitochondrial Replacement Techniques), במקרים בהם לעובר יש נתונים גנטיים משלושה אנשים, הוא אפשרי מבחינה אתית.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי דרש את הדו”ח בנושא שיקולי אתיקה, חברה ומדיניות בכל הנוגע לטכניקות MRT על-מנת לנסח המלצה בנושא סנקציות נדרשות על מחקר כזה בארצות הברית.

במידה ו-MRT הינה טכניקה יעילה אזי הדבר יאפשר לנשים עם מחלות דנ”א מיטוכונדריאלי להביא לעולם ילדים דומים גנטית, מבלי להעביר אליהם את המחלות המיטוכונדריאליות. הטכנולוגיה מהווה הזדמנות ייחודית לקבוצה קטנה של חולים. בקרב נשים עם מחלות מיטוכונדריאליות מדובר במסלול היחיד בו יוכלו להביא לעולם ילדים דומים גנטית.

משרד הבריאות האמריקאי הבחין בבירור בין מודיפיקציות של דנ”א מיטוכונדריאלי ובין מודיפיקציות של דנ”א גרעיני. MRT אינה כוללת עריכה של גנום הגרעין והטכניקות יהיו מוגבלות לנשים עם מחלת דנ”א מיטוכונדריאלית במטרה להביא לעולם ילד בריא.

טכניקות MRT אושרו בשנה שעברה בבריטניה.

מתוך הודעת ה-IOM

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן