”קטבים”, מרכז הוליסטי חדש לטיפול יום בפיקוח פסיכיאטרי, נפתח ברישפון

“מאניקר” – המרכז הישראלי לטיפול בהפרעות במצב הרוח ובהתמכרויות, חונך ברישפון את “קטבים” – מרכז הוליסטי לטיפול יום בפיקוח פסיכיאטרי. “קטבים”, המהווה אלטרנטיבה דיסקרטית ואיכותית לאשפוז יום בבתי חולים פסיכיאטריים, מציע מעטפת טיפולית שתומכת ומלווה את המתמודד בחזרה לניהול חיי שיגרה

מרכז “קטבים” שנחנך בימים אלה ברישפון, מיועד לטיפול ולשיקום של מתמודדים עם דיכאון, חרדה והפרעות נפשיות אחרות. משך התוכנית במרכז הוא כ-3 עד 4 חודשים והיא מתבצעת בליווי המנהל הרפואי של “קטבים”, הפסיכיאטר ד”ר אלון אשמן. המעטפת הטיפולית במרכז מתייחסת למטופל מתוך ראייה הוליסטית שיקומית ומהווה מסגרת משלימה ותומכת, המציעה עזרה למתמודדים לניהול אורח חיים תקין, חזרה למעגל העבודה וחיבור מחדש של קשרים משפחתיים וחברתיים שנקטעו.

התוכנית במרכז “קטבים” מתקיימת 3 ימים בשבוע, בשעות 16:00-9:30, מתוך מטרה לשמש עוגן בחייו של המטופל בתוך הקהילה, תוך שימוש בכלים קונקרטיים ומגוונים לעזרה ותמיכה בחזרה לשיגרה ומימוש היכולות של המתמודד. כל מתמודד מלווה לאורך התקופה ב”קטבים” על ידי מטפל מוסמך שאחראי על מתן מענה מהיר לשאלות או בעיות שמתעוררות אצלו או אצל בני משפחתו.

תוכנית מרכז “קטבים” כוללת מגוון רחב של טיפולים פרטניים וקבוצתיים וייעוץ מקצועי בנושאים שונים, ביניהם: פסיכותרפיה, טיפולי גוף-נפש, פעילות גופנית בהנחיית מדריך כושר מוסמך, רכיבה טיפולית, גינון טיפולי, עבודה עם בעלי חיים, ליווי בתחום התעסוקה, איתור מקום עבודה והשתלבות בו, מיצוי זכויות מול ביטוח לאומי, מתן דגש על היבטים של זוגיות, יחסים בין אישיים, מעגלים חברתיים ומשפחתיים, והקניית שגרת חיים מאוזנת וסדר יום מובנה לכל מתמודד, הכולל מפגשים חברתיים עם מתמודדים במצבים דומים. בנוסף מציע המרכז טיפולים למשפחות המתמודדים על פי הצורך, מחוץ לשעות התוכנית, על ידי עובד סוציאלי קליני המתמחה בטיפול משפחתי.

לתיאום פגישת התרשמות ללא עלות: 09-8669494, 050-9220022.

מרכז “מאניקר” (www.manicare.co.il ) שנוסד בשנת 2001 מתוך כוונה לתת מענה אמיתי והוליסטי למתמודדים עם הפרעות במצב הרוח והפרעות נפשיות נוספות, מציע מגוון טיפולים פרטניים, תהליכי אשפוז בית, ואלטרנטיבה לאשפוז במתחם “הכפר” בפרדס חנה.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן