ה-FDA אישר את השימוש ב-Berinert לטיפול בהתלקחויות אנגיואדמה תורשתית (מתוך אתר ה-FDA)

ה-FDA (Food and Drug Administration) אישר את השימוש ב- Berinert, מעכב C1-Esterase, לטיפול בהתקפים חדים של כאבי בטן ונפיחות פנים על-רקע אנגיואדמה תורשתית במבוגרים ובמתבגרים.

החוקרים מסבירים כי מעכבי C1-Esterase צפויים להרחיב את אפשרויות הטיפול בחולים עם התקפי בטן חדים ונפיחות של הפנים על-רקע אנגיואדמה תורשתית. מעכב C1-Esterase הוא תוצר חלבון, האחראי לבקרה של תגובה דלקתית וקרישה, ובנוכחות פגם בחלבון עלולה להתפתח נפיחות מקומית של הרקמה.

במחקר שכלל 124 מבוגרים ומתבגרים עם חסר מעכב C1-Esterase, החלבון נמצא יעיל בטיפול בתסמינים של התקפים של כאבי בטן ונפיחות של הפנים בחולים עם אנגיואדמה תורשתית.

התוויות הנגד למתן החלבון כוללות היסטוריה של תגובת רגישות-יתר מסכנת-חיים לתכשירים המבוססים על מעכבי C1-Esterase.

תופעת הלוואי החמורה ביותר שתועדה במחקרים קליניים היא עליה בחומרת הכאב על-רקע אנגיואדמה תורשתית. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר כוללות התלקחות נוספת של אנגיואדמה תורשתית, כאבי ראש, כאב בטן, בחילות, התכווצויות שרירים, כאב, שלשולים והקאות.

מתוך אתר ה-FDA

לידיעה ב-DocGuide

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן