במרבית התינוקות עם פרכוסים ניתן להפסיק את הטיפול בתרופות נגד-פרכוסים לפני השחרור מבית החולים (JAMA Neurol)

במרבית התינוקות עם פרכוסים אקוטיים, רופאים יכולים להפסיק בבטחה את התרופות נגד-פרכוסים לפני שחרור מבית החולים, ללא החמרה במצב הנוירו-התפתחותי או סיכון מוגבר לאפילפסיה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי משך הטיפול בתרופות נגד-פרכוסים בתינוקות עם פרכוסים אקוטיים משתנה בין מקרים שונים. כעת הם ביקשו לבחון אם הפסקת טיפול נוגד-פרכוס לאחר רזולוציה של פרכוסים ולפני השחרור מבית החולים מלווה בסיכון מוגבר להפרעה נוירו-התפתחותית או בסיכון לאפילפסיה בגיל 24 חודשים.

המחקר כלל 303 משתתפים עם פרכוסים אקוטיים וסימפטומטים מתשעה מרכזים בארצות הברית.

במרבית המקרים (194 מבין 303 חולים, 64%) הטיפול בנוגדי-פרכוס ניתן גם לאחר השחרור מבית החולים. מבין 270 ילדים שנבדקו לאחר 24 חודשים, מדדי WIDEA-FS (Warner Initial Developmental Evaluation of Adaptive and Functional Skills), המשמש להערכת מצב נוירו-התפתחותי, היו דומים באלו בהם הטיפול התרופתי הופסק (101 מבין 270 תינוקות, 37%), לעומת תינוקות בהם הוחלט להמשיך בטיפול התרופתי (169 מבין 270 תינוקות, 63%) (מדד חציוני של 165 לעומת 161 נקודות, p=0.09). ההבדל הממוצע המתוקן עמד על 4 נקודות, הבדל אשר ענה על גבולות העדר-נחיתות של 12- נקודות.

הסיכון לאפילפסיה היה דומה באלו בהם הופסק הטיפול התרופתי ובאלו שהמשיכו בטיפול בעת השחרור מבית החולים (11% לעומת 14%, p=0.49), עם יחס סיכויים מתוקן של 1.5 (p=0.32).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי אין הבדל בתוצאות הנוירו-התפתחותיות או בסיכון לאפילפסיה בגיל 24 חודשים בקרב ילדים בהם הוחלט על הפסקת טיפול נוגד-פרכוס ובאלו בהם המשיכו בטיפול בשחרור מבית החולים לאחר רזולוציה של פרכוס תסמיני אקוטי. הממצאים תומכים בהפסקת טיפול נוגד-פרכוס לפני השחרור מבית החולים במרבית התינוקות הללו.

JAMA Neurol. Published online May 24, 2021

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

התקפים אפילפטיים ואפילפסיה בחולים עם מלפורמציה קברנוזית מוחית (CCM) שלא טופלו

התקפים אפילפטיים ואפילפסיה בחולים עם מלפורמציה קברנוזית מוחית (CCM) שלא טופלו

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|18/02/2026

המחקר בחן את שיעור ההתקפים האפילפטיים והסיכון להתפתחות אפילפסיה בקרב חולים עם CCM ( מלפורמציה קברנוזית מוחית) שלא עברו שום טיפול במום עצמו, וכן ביקש לזהות גורמי סיכון להופעת התקפים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן