על פי נתוני משרד הבריאות בנושא מניעת זיהומים לשנת 2018 – המרכז הרפואי סורוקה מוביל בהישגיו מבין בתי החולים הגדולים בישראל

בטקס שנערך הבוקר במשרד הבריאות, קבלו מנהל סורוקה וצוות היחידה למניעת זיהומים,
תעודת הצטיינות בתכנית הלאומית למניעת זיהומים.

פרופ’ אברהם בורר, מנהל היחידה למניעת זיהומים בסורוקה ומנהל הפורום למניעת זיהומים בכללית: “מדובר באחד מהאתגרים הגדולים במערכות בריאות בעולם ובארץ.
היכולת להגיע להשגים טובים, תלויה בהשקעה הולמת בתשתיות, בציוד ובכח אדם,
יחד עם הטמעת הנהלים והגברת המודעות בקרב אנשי צוות”.

משרד הבריאות מפעיל תכנית תמרוץ לבתי החולים בישראל למניעת זיהומים נרכשים – אחד מהאתגרים המורכבים ביותר שעימם מתמודדת מערכת הבריאות. במודל זה נבדקים מדדים שונים וכל בית חולים מקבל ציון בהתאם לעמידתו  ביעד המדד. מטרת המודל היא לתמרץ את בתי החולים על עשייה בתחום ועל הגעה לסטנדרט  החיוני  הנדרש כדי להקטין את היקף רכישת זיהומים בבתי החולים ולהילחם בעמידות לאנטיביוטיקה.

הקטגוריות השונות של המדדים שנכללים במודל  הן: משאבי היחידה למניעת זיהומים, ניטור והדרכות להיגיינת ידיים ולניקיון, תשתיות תומכות, מחשוב, מדדי מעבדה, ניהול אנטיביוטיקה, ניטור ותוצאי זיהומים וחיסון של עובדי בריאות.

המרכז הרפואי סורוקה  הגיע למקום הראשון בקבוצת בתי החולים הגדולים ומרכזי העל בארץ – תוצאה המעידה על הדרגה הגבוהה של המרכז הרפואי בתחום מניעת זיהומים נרכשים.

פרופ’ אברהם בורר, מנהל היחידה למניעת זיהומים בסורוקה ומנהל הפורום למניעת זיהומים בכללית: “מדובר באחד מהאתגרים הגדולים במערכות בריאות בעולם ובארץ.  היכולת להגיע להשגים טובים, תלויה בהשקעה הולמת בתשתיות, בציוד ובכח אדם, יחד עם הטמעת הנהלים והגברת המודעות בקרב אנשי צוות. אנו מובילים בסורוקה תהליכים בקרב כלל העובדים כדי לייצר אקלים ארגוני בטיחותי”.

ד”ר שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: ” מניעת זיהומים מוצבת כיעד אסטרטגי, תוך התגייסות מערכתית של כל הצוותים. ההובלה וההצטיינות של סורוקה בפעילות למניעת זיהומים הושגו הודות לתרבות הארגונית שמוטמעת בקרב כל הצוותים בבית החולים”. 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן