האגודה הישראלית לסוכרת משתתפת באירועי מרתון סמסונג תל אביב 2015

עמדה מיוחדת של האגודה לגילוי מוקדם של סוכרת ויתר לחץ דם תוצב במתחם אירועי המרתון בכיכר רבין.

האגודה הישראלית לסוכרת, הפועלת למען עידוד לשמירה על אורח חיים בריא, כדרך למניעת מחלת הסוכרת וסיבוכיה, תקים עמדה מיוחדת לגילוי מוקדם של סוכרת ויתר לחץ דם במסגרת אירוע מרתון סמסונג תל אביב 2015. במסגרת זו, תקים האגודה עמדה מיוחדת לגילוי מוקדם של סוכרת ויתר לחץ דם במהלך ארבעת ימי “תערוכת החיים האקטיביים והבריאים של ישראל” – TLV MARATHON EXPO , שתיערך בכיכר רבין בתאריכים 22-25.2.15.

את העמדה יפעילו אחיות מוסמכות מטעם האגודה, כאשר כל אדם יוכל למלא שאלון קצר (נתונים כלליים של גיל, משקל וכד’) ולבצע בדיקת סוכר בדם ובדיקת לחץ דם ללא עלות. הבדיקות אורכות דקות בודדות ומעניקות תוצאות במקום, לצד חומרי הסברה שונים אודות סוכרת וחשיבות השמירה על אורח חיים בריא. במידה והתוצאות יצביעו על ערכים גבוהים, יקבל הנבדק גלויה המפנה אותו להמשך טיפול אצל רופא המשפחה.

השנה מציינת האגודה הישראלית לסוכרת (א.י.ל) את שנת ה-61 להקמתה, ובמסגרת זו תשים דגש מיוחד לאורך השנה על פעילויות שונות שנועדו להגביר את המודעות לגילוי מוקדם של סוכרת ולמניעתה, דרך שמירה על אורח חיים בריא. האגודה פועלת לשיפור רווחתם ובריאותם של חולי הסוכרת בישראל, לקידום מחקר רפואי על המחלה ולקיים פעילות למניעתה . העמותה מייצגת כיום כחצי מיליון חולי סוכרת המאובחנים בישראל, ומפעילה כ-17 סניפים בכל רחבי הארץ וכן סניפים נוספים שעתידים להיפתח השנה.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

מקור: Baus
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|31/05/2026

רובנו חונכנו שבגברים ‘בדיקת האצבע’, בדיקה רקטלית של הערמונית, היא חלק ממערכת של גילוי מוקדם של סרטן הערמונית, אולם בשנים האחרונות ירדה בדיקה זו מחשיבותה

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

מקור: NEJM
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|13/05/2026

מחקר פאזה III, אקראי ורב־מרכזי זה בחן את היעילות ואת הבטיחות של מתן חוסם ה־PD-1, פמברוליזומאב (קיטרודה), בשילוב עם הסטנדרט הטיפולי המקובל (ניתוח + קרינה או כימותרפיה) עבור חולים עם HNSCC נתיח בשלב III או IVA

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן