עשרות נבדקים בפעילות הסברתית בסורוקה לרגל יום הסוכרת הבינלאומי

המרכז הרפואי סורוקה ציין ביום חמישי האחרון את יום הסוכרת הבינלאומי.

החזית המערבית של בניין המחלקות הפנימיות בסורוקה הוארה בצבע כחול כאות הזדהות עם המאמצים למגר את מגפת הסוכרת העולמית ואת סיבוכיה. בכך הצטרף המרכז הרפואי סורוקה אל יותר מ-500 בניינים ברחבי העולם שהוארו בכחול ביום זה.

ברחבי בית החולים הוצבו דוכני הסברה והדרכה בהם חולקו לציבור חומרי הדרכה ובוצעו בדיקות סוכר לעשרות מטופלים, מבקרים ועובדי בית החולים.

במהלך הבדיקות אותרו מספר אנשים בעלי רמת סוכר גבוהה שכלל לא ידעו על קיומה. הם הופנו להמשך בירור וטיפול.

ד”ר אילנה הרמן בהם, מנהלת מחלקה פנימית ג’ ומנהלת מרפאת הסוכרת בסורוקה: “אנשים עם סוכרת יכולים להרגיש את כל התסמינים של המחלה, את חלקם או כלל לא להרגישם.

בין התסמינים הבולטים: השתנה מרובה, צימאון מוגבר, עור יבש, עור מגורה, ריפוי איטי של פצעים, ראייה מטושטשת, רעב מוגבר, הרגשת עייפות וחולשה, ירידה במשקל, זיהומים בעור ובדרכי השתן וחוסר תחושה ו/או דקירות קלות בכפות הרגליים. למרות שהסוכרת אינה ניתנת לריפוי בדרך?כלל, היא ניתנת לשליטה על?ידי איזון רמת הגלוקוז  בדם ואיזונה נתון בידי החולה”.

נמסר על ידי:

ענבר גוטר, דוברת; 

שרון אדרי, ע’ דובר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן