”ועידת האקלים” בדנמרק תביא רעיונות. בהדסה כבר מיישמים.

בית החולים הגדול בירושלים מתמודד עם זיהום הסביבה

השבוע נפתחה בדנמרק “ועידת האקלים”, העוסקת בדרכים להתמודד עם שינויי האקלים והפגיעה בסביבה. את ישראל יצג בוועידה ראש הממשלה.

בהדסה מתמודדים עם הנושא מזה שנים. בית החולים, הממוקם באזור טבעי מהיפים והמיוחדים בישראל,  קיבל על עצמו, כחלק משליחותו ומתוך הבנה שכל ארגון חייב לתרום את חלקו למען עתיד טוב יותר, ליזום פעולות שונות כדי למנוע זיהום סביבתי ולתרום לאיכות האוויר והסביבה.

צוות מיוחד, “הדסה הירוקה”,  מקדם פרויקטים ירוקים בכוונה להקטין את הפגיעה בסביבה.

כך למשל הוקם צוות מיוחד למחזור נייר, פסולת משרדית, סוללות משומשות ובקבוקי פלסטיק. צוות אחר ממחזר פסולת ברזל ופסולת אלקטרונית. בבית החולים מוקמו תחנות לאיסוף נייר ובקבוקי פלסטיק, על ידי העובדים והמבקרים. הפסולת מופרדת, ממוינת ונשלחת למחזור.

הדסה “אימצה” שתי שמורות טבע, חורבת סעדים ועין חינדק, ועובדי בית החולים מנקים ומתחזקים אותן.

צוות “הדסה הירוקה” פרץ שביל (שביל הדסה) שאורכו כ 6 ק”מ בחורש המקיף את בית חולים הדסה בהרי ירושלים, והכשיר אותו לטיולים. זהו שביל הטיול ה”מתקדם” ביותר בארץ, ובנוסף לסימון המסלול מחולקות בכניסות אליו מפות הדרכה ומערכת קולית המופעלת דרך הטלפון הנייד של המטייל מציעה הסבר מקיף על הסביבה, ההיסטוריה החי והצומח.

חלק מבתי השימוש בהדסה מודחים במים מיחידות הקירור, שבעבר הוזרמו לביוב. מערכת מיוחדת אוספת את מי הגשמים בשטח בית החולים, אוגרת אותם ומשתמשת בהם להשקיית הגינה. צריכת המים צומצמה ב 30% בזכות פעולות אלו ונוספות.

גם בתחום האנרגיה נעשים מאמצים רבים, הן בחינוך העובדים כולם לחיסכון והן שיפור תשתיות ומכשור. מתחילת שנות ה- 90 הורידה הדסה בחצי את כמות האנרגיה המשמשת את בית החולים שלה.

לפי כשנתיים הופסק השימוש במזוט בהר הצופים, וכיום כל המערכות מופעלות בגפ”ם.

זאת ועוד. פרויקטים מיוחדים עוסקים בהפסקת עישון (בית החולים הראשון בישראל שהכריז מלחמה על התופעה) ובמניעת תאונות דרכים (כל ילדי התיכון בירושלים עובדים סדנה מיוחדת בהדסה).

נמסר על ידי אמתי רותם, מנהל השיווק ויעל בושם-לוי, דוברת

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

מקור: Baus
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|31/05/2026

רובנו חונכנו שבגברים ‘בדיקת האצבע’, בדיקה רקטלית של הערמונית, היא חלק ממערכת של גילוי מוקדם של סרטן הערמונית, אולם בשנים האחרונות ירדה בדיקה זו מחשיבותה

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

מקור: NEJM
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|13/05/2026

מחקר פאזה III, אקראי ורב־מרכזי זה בחן את היעילות ואת הבטיחות של מתן חוסם ה־PD-1, פמברוליזומאב (קיטרודה), בשילוב עם הסטנדרט הטיפולי המקובל (ניתוח + קרינה או כימותרפיה) עבור חולים עם HNSCC נתיח בשלב III או IVA

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן