האם משאפי סטרואידים מעלים את הסיכון לזיהומים נשימתיים בילדים עם אסתמה? (Pediatrics)

השימוש במשאפי סטרואידים אינו מוביל לעליה בסיכון לזיהומים נשימתיים בילדים עם אסתמה, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה, שפורסמו בכתב העת Pediatrics.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה, שכללו 39 מחקרים אקראיים, במטרה לבחון את הקשר בין שימוש סדיר במשאפי סטרואידים ובין הסיכון לדלקת ריאות, כמו גם זיהומים נשימתיים אחרים, בילדים עם אסתמה.

בתשעה מחקרים שדיווחו על הסיכון לדלקת ריאות, השימוש במשאפים הפחית את הסיכון ב-35% בהשוואה לפלסבו, אך לאחר שהוציאו את המחקר הגדולה ביותר החוקרים זיהו הבדל לא-משמעותי בסיכון לדלקת ריאות בין מטופלים במשאפי סטרואידים ובין קבוצת הפלסבו.

בניתוח אחר של הנתונים לא זוהה קשר משמעותי בין השימוש במשאפי סטרואידים ובין הסיכון לדלקת גרון, דלקת אוזן תיכונה, סינוסיטיס, דלקת בדרכי אוויר או שפעת.

עם זאת, במטה-אנליזה של תשעה מחקרים, מינונים גבוהים יותר של משאפי סטרואידים נקשרו באופן מובהק עם ירידה של 37% בסיכון לדלקת אוזן תיכונה.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מצטרפים למכלול העדויות המעיד על פרופיל בטיחות טוב של משאפי סטרואידים בטיפול בחולי אסתמה.

Pediatrics 2017

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן