האם שכיחות רגישות לאיבופרופן בילדים חולי אסתמה מהווה דאגה? (J Pediatr)

שכיחות רגישות לאיבופרופן בילדים עם אסתמה קלה עד בינונית היא נמוכה (2%-4%). עם זאת, כיוון שאסתמה היא כה שכיחה בילדים, רגישות לאיבופרופן מהווה נושא מדאיג לבריאות הציבור.

יותר מ-100,000 ילדים עם אסתמה בארה”ב עלולים להיות בסיכון לכיווץ סימפונות בעקבות חשיפה לאיבופרופן.

בגלל שאלפי ילדים עם אסתמה לוקחים איבופרופן כל שנה, לעיתים קרובות במהלך מחלה חמורה העלולה להחמיר את האסתמה, יש לשקול אפשרות כי ילד אסמתי יהיה רגיש לאיבופרופן לפני מתן התרופה.

בכדי להעריך כמה ילדים עם אסתמה רגישים לאיבופרופן, ערכו החוקרים בדיקת איבורפופן ל-100 ילדים בגיל 6-18 (גיל ממוצע 11 שנה) עם אסתמה קלה עד בינונית.

בביקור הראשון קיבלו הילדים מינון יחיד של אובופרופן או פלצבו, מדווחים החוקרים בגיליון אוגוסט של Journal of Pediatrics. בביקור השני, 2-7 ימים מאוחר יותר, החליפו לטיפול השני. בכל ביקור, נלקחו בדיקות ספירומטריות לפני הבדיקה ו-0.5, 1, 2, ו-4 שעות לאחר מתן התרופה.

הצוות הגדיר כיווץ סימפונות כירידה של 20% או יותר מערך הבסיס של FEV1, ורגישות לאיבופרופן ככיווץ סימפונות לאחר איבופרופן אך לא לאחר פלצבו.

2% מהילדים חוו יריד ב-FEV1 של יותר מ-20%, ו-4% חוו ירידה של יותר מ-15%, בתוך שעתיים ממתן איבופרופן. אף אחד מהילדים לא נחשף לאיבופרופן קודם לכן ואף אחר לא חווה ירידה בתיפקודי ריאה לאחר פלצבו.

הסיכון לרגישות לאיבופרופן עלול להיות גבוה יותר עם אסתמה חמורה, כיוון שהסיכון לרגישות לאספירין גבוה יותר בחולים עם אסתמה חמורה לעומת אלו עם אסתמה קלה עד בינונית.

החוקרים סיכמו כי איבופרופן קרוב לוודאי בטוח לרוב הילדים עם אסתמה; עם זאת, יש להיות מודעים לסיכון.

J Pediatr 2005;147:233-238

לידיעה במדסקייפ

<!–


–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן