האם סטרואידים בשאיפה יעילים פחות במעשנים עם אסתמה? (Thorax)

תוצאות ממחקר אקראי כפול סמיות שפורסמו ב-Thorax מציעות כי חולים עם אסתמה קלה המעשנים עשויים להיזדקק למינון גבוה יותר של קורטיקוסטרואידים בשאיפה לעומת חולים שאינם מעשנים בכדי להשיג תגובה תרפואטית.

95 מטופלים עם אסתמה קלה גויסו לקבוצת המחקר שהשוותה beclomethasone בשאיפה במינונים 400 מיקרוגרם או 2000 מיקרוגרם ליום למשך 12 שבועות במעשנים ובלא מעשנים. התוצאה הראשונה שנמדדה היתה השינוי בשיא זרם נשיפה (PEF) בבוקר. תוצאות משניות כללו PEF בערב, שימוש במשאף מקל, מספר החמרות אסתמה, פרמטרים ספירומטרים, ומדד בקרת אסתמה. לאחר 12 שבועות היה הבדל ניכר בין מדידות PEF בבוקר של מעשנים ולא מעשנים עם אסתמה (18 ליטרים לדקה; CI 35  עד 1, מותאם p = 0.035). בקרב הנבדקים שקיבלו 400 מיקרוגרם ליום היה הבדל בין PEF ממוצע בבוקר במעשנים ולא מעשנים  (25;  45 עד 4, מותאם p = 0.019) ומספר החמרות האסתמה (6 לעומת 1 במעשנים ולא מעשנים, בהתאמה, p = 0.007). הבדלים בין הקבוצות התמעטו עם עלייה במינון התרופה. השיפור ב-PEF היה 18 לעומת 11 ליטרים לדקה (p = 0.40) בקרב לא מעשנים ומעשנים, בהתאמה, ולא היה הבדל משמעותי בין הקבוצות במספר ההחמרות.

החוקרים מסיקים כי מעשנים עם אסתמה קלה ממושכת אינם רגישים להשפעה התרפואטית של טיפול קורטיקוסטרואידים בשאיפה במינון נמוך למשך 12 שבועות, בהשוואה ללא מעשנים. נראה כי ההבדל בתגובה בין מעשנים ולא מעשנים מופחת עם מתן מינונים גבוהים של קורטיקוסטרואידים.

Thorax 2005;60:282-287

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן