סיכון מוגבר להפרעות אטופיות בחולים עם אורטיקריה כרונית (Dermatology)

במאמר שפורסם בכתב העת Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה, מהן עולה כי למרות ששיעורי הימצאות נקודתית של הפרעות אטופיות בקרב חולים עם אורטיקריה כרונית דומים לאלו המתוארים באוכלוסייה הכללית, מחקרים שבחנו את שיעורי הימצאות אל מול ביקורות מאותה אוכלוסייה כולם הצביעו על סיכון מוגבר להפרעות אטופיות בחולים עם אורטיקריה כרונית.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי אורטיקריה כרונית מלווה בסיכון מוגבר למספר הפרעות סיסטמיות ואוטואימוניות. עם זאת, הקשר בין אורטיקריה כרונית ובין הפרעות אטופיות הוא שנוי במחלוקת. מטרת המחקר הנוכחי הייתה להשלים סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להערכת הקשר בין אורטיקריה כרונית וההפרעות האטופיות הבאות: אטופיק דרמטיטיס, אסתמה ודלקת לחמית עם נזלת אלרגית.

 

חיפוש במאגרי PubMed, Embase, Cochrane Library ו-Web of Science הוביל לזיהוי 8,108 מאמרים, מהם 38 מחקרים ענו על כל קריטריוני הסקירה.

 

מהנתונים עולה כי שיעורי הימצאות נקודתית של אטופיק דרמטיטיס עמדו על 7% (רווח בר-סמך 95% של 5-11%), שיעורי הימצאות נקודתית של אסתמה עמדו על 12% (רווח בר-סמך 95% של 9-15%) ושיעורי הימצאות דלקת לחמית עם נזלת אלרגית עמדו על 22% (רווח בר-סמך 95% של 16-29%).

 

בקרב חולים עם אורטיקריה כרונית תועד סיכון מוגבר לאטופיק דרמטיטיס (יחס סיכויים של 2.75, רווח בר-סמך 95% של 2.05-3.68), אסתמה (יחס סיכויים של 1.87, רווח בר-סמך 95% של 1.01-3.45) ודלקת לחמית עם נזלת אלרגית (יחס סיכויים של 2.94, רווח בר-סמך 95% של 1.84-4.68).

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות ששיעורי הימצאות נקודתית של הפרעות אטופיות בקרב חולים עם אורטיקריה כרונית דומים לשיעורים באוכלוסייה הכללית, מחקרים שבחנו את שיעורי הימצאות אל מול ביקורות מאותה אוכלוסייה כולם הצביעו על סיכון מוגבר להפרעות אטופיות בחולים עם אורטיקריה כרונית. הם קוראים לנקוט משנה זהירות בפירוש הממצאים לאור ההטרוגניות הרבה בכל הניתוחים הסטטיסטיים שהושלמו במחקר זה.

 

Dermatology, Aug 31, 2022

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן