דה-סנסיטיזציה מהירה מאפשרת טיפול באספירין בחולים עם רגישות לתרופה (Am J Cardiol)

לפי מחקר חדש עולה, כי בחולים עם רגישות לאספירין אשר נזקקים לטיפול שכזה, דה-סנסיטיזציה לאורך מספר שעות  מאפשרת טיפול ארוך טווח במינונים סטנדרטים של 70-100 מג’. לפי החוקרים, רגישות לאספירין קשורה בד”כ לעיכוב של ציקלו-אוקסיגנז ולא לתגובה אימונית.

במחקר השתתפו 16 חולים עם מחלה חריפה בעורקים כליליים ורגישות ידועה לאספירין, שנזקקו לטיפול באספירין. החוקרים נתנו לנבדקים איתגור מהיר לצורך דה-סנסיטיזציה, שהתחיל מ- 1 או 5 מג’ אספירין, עם הכפלה במינון כל 30 דקות, עד למינון מירבי של 75-100 מג’ אספירין אחרי 2.5 עד 3.5 שעות.

מתוך הנבדקים, 14 הגיעו לסבילות מיידית והמשיכו טיפול למשך של עד 35 חודשים. בחולה אחד היתה תגובה לטיפול 3 שעות אחרי הפרוצדורה, שטופלה בהצלחה עם סטרואידים ואפינפרין. יומיים לאחר מכן, הפרוצדורה נוסתה שוב בהצלחה. בחולה אחר היתה תגובה של נפיחות באף וקוצר נשימה ולא נעשה ניסיון נוסף לדה-סנסיטיזציה. החוקרים מדווחים כי חולה זה סבל זמן קצר לפני כן מהתקף אסטמה.

החוקרים מציינים, כי במידה והטיפול באספירין מופסק, ייתכנו תגובות של רגישות יתר ולכן יש צורך בדה-סנסיטיזציה נוספת. יש צורך במעקב צמוד למספר שעות אחרי ניסיון הדה-סנסיטיזציה, בגלל הסיכון לתגובות מאוחרות של רגישות יתר.

Am J Cardiol 2005;95:509-510.

לידיעה המלאה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן