מאמר דעה קורא לא להתיר שימוש חופשי במריחואנה (לידיעה ב-MedPage Today)

במאמר שפורסם באתר MedPage Today הציגה פרופ’ שרה האל, קרדיולוגית מבית הספר לרפואה בייל, את עמדתה בנוגע להתרת שימוש חופשי במריחואנה. לדבריה, עם העליה בקונצנזוס כי המלחמה בסמים הייתה יקרה ולא-יעילה, סביר לקבוע חוק אי-הפללה על שימוש במריחואנה. עם זאת, שינויים במדיניות השימוש במריחואנה צריכים להתבסס על מדע ולהתבצע בצורה שקולה וסבירה במטרה להפחית את הסיכונים האפשריים, לצד ההגנה על החירות של הפרט.

למרות שעדויות סתרו את הטיעון לפיו מריחואנה הינה סם “פורץ דרך” המעלה את הסיכון לשימוש בחומרים מסוכנים יותר, לא ניתן להסיק מכך כי אין סכנות בשימוש במריחואנה. חומרים הנצרכים בשיאוף או בשריפה גורמים נזק ריאתי וסדרה של תהליכים דלקתיים המובילים לעליה משמעותית בסיכונים לממאירות ומחלות לב וכלי דם. עישון מריחואנה בפרט נקשר עם עליה של קרוב לפי חמש בסיכון להתקפי לב בשעה שמיד לאחר השימוש.

בעוד שאיוד מריחואנה התגבר על חלק מהחששות הללו, אופן שימוש זה נקשר גם הוא עם נזק ריאתי חמור.

הציבור מאוד לא מודע לסכנות האפשריות של עישון מריחואנה למערכת הלב וכלי הדם. בהתאם, כאשר מייעצים לחולים יש לעודד אותם להימנע משיאוף ולבחור בתכשירים פומיים, במידה ומביעים עניין רב בהמשך שימוש במריחואנה.

עוד חשוב להדגיש למטופלים כי מדובר באמצעי להפחתת נזקים, אך גם שימוש זה אינו נטול סיכונים ודרושים מחקרים נוספים להבנה טובה יותר של ההשפעה הכרונית של מריחואנה עצמה. עוד ידוע כי שימוש כרוני נרחב במריחואנה בגיל צעיר (מתחת לגיל 25 שנים) מלווה בירידה בתפקוד קוגניטיבי וניהולי.

מעבר לנזקים לפגיעה עצמית, מריחואנה עשויה לסכן אחרים עקב חשיפה פאסיבית לעישון או בשל תאונות דרכים עקב שיקול דעת מוטעה ופגיעה בכישורים המוטוריים. מצד שני, נגזרות מריחואנה עשויות לספק תועלת תרפואיטית לחלק מהחולים, דוגמת חולים עם ממאירות מתקדמת או AIDS, בהם THC עשוי לסייע בשיפור מצב הרוח, דיכוי בחילות ושיפור תאבון. בנוסף, קנבידיול הדגים תוצאות מבטיחות כתכשיר אנטי-אפילפטי אפשרי להפחתת פרכוסים בילדים.

חוק אי-הפללה של מריחואנה יספק הזדמנות להשלים מחקרים להערכת השימוש במריחואנה, אך במקביל יש לקבוע תקנות הגיוניות על-בסיס מדעי ליצירת מסגרת עבודה אתית.

דרושים מחקרים נוספים במטרה לסייע בקביעת המדיניות ובינתיים, יש לקבוע מיסים גבוהים עבור שימוש למטרות הנאה (אך לא למטרות רפואיות) במטרה לממן את מאמצי המחקר וכן טיפולים להתמכרות במטרה לשפר את התועלת ברמת החברה.

לידיעה ב-MedPage Today


הערת מערכת:

לאור ההבטחות של מספר פוליטיקאים, ביניהם גם רה”מ עצמו לליגאליזציה של מריחואנה, מאמר הדעה הזה שמדגיש דווקא את הסיכון הקרדיווסקולרי חשוב ושגם כאן מקבלי ההחלטות יכירו טיעונים אלה.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן