הימצאות torquetenovirus באף קשורה לתפקודי הריאות בילדים אסטמטיים (J Infect Dis)

חוקרים איטלקיים מדווחים כי בילדים אסמטיים שבנוזל האף שלהם מצויות רמות גבוהות של torquetenovirus (או TTV) מופיעה פגיעה רבה יותר בתפקוד הריאות, בהשוואה לילדים אסמטיים שבהם נמצאות רמות נמוכות יותר.

החוקרים מציינים כי TTV הוא וירוס שבו דנ”א בעל גדיל יחיד מעגלי שהתגלה בשנת 1997. בעבר חזבו שהוא גורם לצהבת קריפטוגנית, אך וירמית TTV כרונית התגלתה לאחר מכן בשכיחות גבוהה ברחבי העולם.

בכדי לקבוע האם האורגניזם עלול להקשר למחלת האסטמה, בדקו החוקרים 59 ילדים שמחלתם מבוקרת היטב ו-30 נבדקי ביקורת בריאים.

שיעורי התוצאות החיוביות להמצאות ה-TTV בילדים האסמטיים (93%) ובנבדקי הביקורת (83%) וערך ה-TTV הממוצע באף בכל אחת משתי הקבוצות לא נבדלו באופן ניכר מהערכים באוכלוסיה הכללית.

אולם, בילדים האסמטיים נמצא יחס אינברטי הפוך בין אינדקסים שונים של תיפקודי הריאות, כגון ערך ה-forced expiratory flow (או FEF), ערך ה-forced vital capacity (או FVC), וערך ה-forced expiratory volume in 1 second (או FEV1), לבין עומס נגיפי ה-TTV באף.

יתר על כן, סימנים של זרימת אוויר מופחתת היו שכיחים יותר בקרב הילדים האסמטיים שבהם נתקבלו ערכי עומס נגיפי גבוהים, בהשוואה לילדים שבהם נתקבלו ערכים נמוכים. קשרים כאלה לא נתגלו בקרב נבדקי הביקורת.

בילדים האסמטיים שבהם נתקבלו ערכי עומס נגיפי גבוהים יותר נמצאו גם רמות גבוהות יותר של eosinophil cationic protein ב-sputum.

לכן, מסכמים החוקרים, בילדים אסמטיים עלול ה-TTV להוות גורם התורם לפגיעה בתפקוד הריאות המופיע במחלה זו.

החוקר הראשי, ד”ר Bendinelli, מסביר בראיון כי הקבוצה בודקת כעת האם TTV מעורב במחלות כרוניות אחרות. הוא מוסיף כי יתכן שרפליקצית הנגיף שומרת על רמות באזאליות גבוהות יחסית של דלקת בגוף, כך שכל פגיעה אחרת עלולה להיות חמורה יותר, בהשוואה לאנשים שבהם פחות רפליקציה נגיפית.

במאמר מערכת מצורף מצוין כי תוצאות המחקר מבוססת על תצפית בנקודת זמן יחידה, ויש צורך במחקרים פרוספקטיבים אורכיים בכדי לגלות את השפעות ה-TTV בחולי אסטמה.

לידיעה במדסקייפ

J Infect Dis 2005;192:1141-1148.

<!–


–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היעילות של טיפולים ביולוגיים שונים בטיפול בסינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים: מטאנליזה רשתית

היעילות של טיפולים ביולוגיים שונים בטיפול בסינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים: מטאנליזה רשתית

מקור: European Archives of Oto-Rhino-Laryngology
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|04/01/2026

בעבודה הנוכחית בוצעה מטה־אנליזה רשתית (NMA) תוך שימוש בראיות העדכניות ביותר, המשלבת נתונים מניסויים אקראיים מבוקרים (RCTs) ומ־cohort study

עין יבשה ב2025: גישה רב־מערכתית לטיפול יעיל יותר

עין יבשה ב2025: גישה רב־מערכתית לטיפול יעיל יותר

מקור: Optometry Times
ד"ר איתי חונה
ד"ר איתי חונה
אין תגובות|09/09/2025

במאמר עדכני זה מציגה ד”ר לורה פרימן גישה רחבה ומהפכנית לניהול תסמונת העין היבשה DED, תוך הבנה שמדובר במחלה רב־מערכתית הדורשת הסתכלות כוללת – מעבר לעין עצמה.

AI

פוטנציאל המהפכה של AGI בנוירולוגיה

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|22/06/2025

המאמר דן בהשפעות האפשריות של בינה מלאכותית כללית (AGI) על תחום הנוירולוגיה ומציג את הפוטנציאל המהפכני של AGI לצד הסיכונים המשמעותיים הכרוכים בכך

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן