נשיקה יכולה להוות גורם סיכון לדלקת קרום המוח (BMJ)

מתוצאותיו של מחקר פרוספקטיבי, המבוסס על אוכלוסיות עולה שנשיקה אינטימית עלולה להוות גורם סיכון לדלקת קרום המוח ממקור מנינגוקוקי בנערים/ות.

במשך כשנה וחצי, 144 מתבגרים ומתבגרות עם מחלה מנינגוקוקית אושפזו בבתי חולים שונים באנגליה. 144 נערים/ות מותאמי גיל ומין נבחרו כקבוצת ביקורת.

בעת אישפוזם בביה”ח נלקחו דגימות דם ומשטחי אף וגרון מהמטופלים למחלה ולשתי הקבוצות נערכו שאלונים בנוגע לגורמי הסיכון הפוטנציאלים.

גורמי סיכון בלתי תלויים, משמעותיים, למחלה מנינגוקוקית היו: היסטוריה קודמת שלה, נשיקות אינטימיות מרובות עם פרטנרים לא קבועים, היותם של הנבדקים סטודנטים באוניברסיטה והעובדה שנולדו טרם זמנם.

גורמים מגינים היו הקפדה דתית וחיסון כנגד נגיף המנינגוקוקס.

פעילויות ואירועים המגבירים את הסיכונים למחלה מנינגוקוקית במתבגרים הינם שונים מילדות. שינוי ההתנהגות האישית יכולה למתן את הסיכונים לדלקת קרום המוח כתוצאה מהמחלה.

הפיתוח של חיסונים אפקטיביים נוספים כנגד נגיף המנינגוקוקוס נשאר כמפתח לעדיפות רפואית בציבור.

לדיווח במדסקייפ

למאמר המלא

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן