כרבע מהילדים המאושפזים עם COVID-19 פיתחו תסמינים עיניים (JAMA Ophthalmology)

מבין הילדים בסין המאושפזים בשל COVID-19, קרוב לרבע פיתחו תסמינים עיניים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הביטויים העיניים והמאפיינים הקליניים של ילדים עם הוכחה מעבדתית ל-COVID-19. הם השלימו מחקר חתך שכלל ילדים שאושפזו בבית החולים לילדים בווהאן שבסין עם COVID-19. התוצאים העיקריים כללו את הופעת ומשך תסמינים קליניים, תסמינים עיניים וצורך בטיפול תרופתי.

מדגם המחקר כלל 216 ילדים (62% בנים, גיל חציוני של 7.25 שנים). על-בסיס היסטוריית החשיפה, 193 ילדים (89.4%) באו במגע עם בן משפחה מאומת (80.1%) או חשוד (9.3%) לזיהום COVID-19.

התסמינים הנפוצים ביותר בקרב הילדים הסימפטומטים כללו חום (37.5%) ושיעול (36.6%). מבין 216 ילדים, ב-93 ילדים (43.1%) לא תועדו תסמינים סיסטמיים או נשימתיים. כל הילדים עם תסמינים קלים (46.8%) או בינוניים (53.2%) החלימו ולא תועדו מקרי תמותה.

החוקרים מדווחים כי ב-49 ילדים (22.7%) תועדו תסמינים עיניים שונים, כולל 9 מקרים בהם התלונות העיניות היו הביטוי הראשוני של COVID-19. הביטויים העיניים הנפוצים היו הפרשה מהלחמית (55.1%), שפשוף עיניים (38.8%) וגודש בלחמית (10.2%).

בילדים עם תסמינים סיסטמיים (29.3% לעומת 14.0%, p=0.008) או באלו עם שיעול (31.6% לעומת 17.5%, p=0.02) תועד סיכוי גבוה יותר להתפתחות תסמינים עיניים. לרוב, התסמינים העיניים היו קלים ותועד שיפור או החלמה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על שכיחות גבוהה של תסמינים עיניים בקרב ילדים שאושפזו עם COVID-19 בבית חולים בסין.

JAMA Ophthalmology, online August 26, 2020

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

טיפול הורמונלי חלופי בנשים לאחר גיל המעבר (≥50) קשור להיארעות של גלאוקומה: עדויות מ־6,576 נשים בפינלנד

טיפול הורמונלי חלופי בנשים לאחר גיל המעבר (≥50) קשור להיארעות של גלאוקומה: עדויות מ־6,576 נשים בפינלנד

מקור: Acta Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|21/05/2026

המחקר בחן את הקשר בין טיפול הורמונלי חלופי (HRT) בנשים לאחר גיל המעבר לבין הסיכון לפתח גלאוקומה, במיוחד מסוג POAG (גלאוקומה זווית פתוחה ראשונית)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן