התועלת של dapagliflozin לאי ספיקת לב חריפה (European Journal of Pharmacology)

טיפול ב-Dapagliflozin עשוי להקל סימפטומטית ולשפר שיתון בחולים עם אי ספיקת לב חריפה ללא תלות במקטע פליטה, כך עולה ממחקר חדש שפורסם ב-European Journal of Pharmacology.

Dapagliflozin היא תרופה ממשפחת מעכבי ה-SGLT2, משפחת תרופות לה הודגם כי קיימות השפעות מועילות בחולים עם אי ספיקת לב כרונית. כך למשל, dapagliflozin הדגים יכולת להפחית את הסיכון למוות באותם חולים ללא קשר למצבם הסוכרתי. בעוד שהמנגנון הבסיסי של קבוצת תרופות זו מצביע על הפוטנציאל שלהם כאפשרות טיפול באי ספיקת לב אקוטית, טרם פרסום מחקר זה, העדויות לגבי התועלת הקלינית שלהם היו בודדות ומוגבלות.

מחקר אקראי כפול סמיות זה כלל 87 חולים עם אי ספיקת לב חריפה עם קוצר נשימה. בתוך 24 שעות מתחילת האשפוז, החולים חולקו באקראי לקבלת Dapagliflozin (10 מ”ג ליום, N = 45) או לפלצבו (N = 42) למשך 30 יום. התוצא העיקרי שנבדק במחקר היה ההבדל בין שתי הקבוצות במדד קוצר נשימה כפי שנמדד בקנה מידה חזותי אנלוגי (VAS) במהלך 4 הימים הראשונים.

המחקר הראה כי dapagliflozin הפחית באופן משמעותי את התוצאים הראשוני והשניוני: ציון קוצר הנשימה בהשוואה לפלסבו (< 0.001) והפחתה יחסית גבוהה יותר ברמות ה-NT-proBNP בהשוואה לבסיס (P = 0.001). בנוסף, תפוקת שתן מצטברת גבוהה יותר הודגמה ביום ה-4 (P = 0.031). Dapagliflozin הפחית באופן משמעותי גם את שיעורי האשפוז החוזר תוך 30 יום לאחר השחרור. נצפתה הפחתה לא סטטיסטית בשיעור החמרות אי ספיקת לב.בעוד שהוא לא השפיע באופן משמעותי על ריכוז ה-Na בשתן, או על שיעורי תמותה.

לתקציר המחקר ב-EJP 

 

Eur J Pharmacol. 2023 Dec 15:961:176179

 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן