הפחתת אלבומינוריה עומדת בבסיס היתרונות הכלייתיים של פינרנון (Kidney Week 2023)

הפחתת אלבומינוריה נמצאה כאחד מהמתווכים המרכזיים בו finerenone מפחית אירועים כלייתיים וקרדיווסקולריים

אחד מהמתווכים המרכזיים לאופן שבו finerenone (קרנדיה) מפחית אירועים כלייתיים וקרדיווסקולריים שליליים באנשים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כליות כרונית (CKD) הוא הפחתת אלבומינוריה, כך עולה מממצא משני של שני מחקרי הפאזה 3 של Finerenone. המחקרים הללו הם אלו שסיפקו את הנתונים שהובילו לאישור של Finerenone בשנת 2021 על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני לטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 2 ו-CKD.

ממצאי מחקרים אלו הדגימו כי הפחתה ביחס אלבומין-לקריאטינין בשתן (UACR) הקשורה לטיפול ב-finerenone תיווכה 84% מההגנה על הכליות ו-37% מההגנה על אירועים קרדיווסקולריים. לפי עורכי המחקר, הממצאים מדגישים את התפקיד החשוב שממלאה האלבומינוריה בנפרופתיה, ובמחלות נלוות הקשורות לסוכרת מסוג 2 ו-CKD. בנוסף, הם מדגישים לדבריהם גם את החשיבות של ניטור מתמשך של אלבומינוריה כדי לעקוב אחר טיפולים שמטרתם למזער את הפתולוגיה. “רק לכמחצית מהאנשים עם סוכרת מסוג 2 נמדדות רמות ה-UACR, למרות שכל הנחיה אומרת למדוד UACR באנשים עם סוכרת. הממצאים שלנו אומרים ש-UACR חשוב לא רק לאבחון CKD, אלא גם לקבל משוב לגבי האם הטיפול עובד”, אמר מחבר המחקר בראיון.

הוא הוסיף כי “התקווה שלי היא שקלינאים יסתכלו על UACR כמשהו שהם צריכים לשלב בקבלת החלטות קלינית. אני מודד UACR בחולים שלי עם CKD וסוכרת מסוג 2 בכל ביקור. אלבומינוריה היא סימן למשהו רע, אם הערכים לא מופחתים אצל מטופל ב-30% לפחות, ההפחתה המינימלית המומלצת על ידי האגודה האמריקאית לסוכרת לאנשים שמתחילים עם UACR של לפחות 300 מ”ג/ג’, צריך לחשוב מה עוד אפשר לעשות כדי להוריד את האלבומינוריה”.

לכתבה ב-medpage

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן