תרסיס אפי עשוי להקל על סימנים ותסמינים של עין יבשה בחולים עם מחלות אוטואימוניות (מתוך כנס ה-Women in Ophthalmology)

תרסיס אפי OC-01 (תמיסת Varenicline) הוביל להקלה משמעותית בסימנים ותסמינים של עין יבשה בחולים עם מחלות אוטואימוניות המלוות בעין יבשה, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-Women in Ophthalmology.

במסגרת המחקר התמקדו החוקרים בתת-קבוצה של חולים עם מחלה אוטואימונית ממחקרי ONSET-1 ו-ONSET-2 אשר בחנו בעבר את הבטיחות והיעילות של תרסיס אפי OC-01 לטיפול במחלת עין יבשה. בשני המחקרים, 182 חולים ו-758 חולים, בהתאמה, חולקו באקראי ביחס 1:1:1:1 לקבלת התרסיס האפי בשלושה מינונים שונים או תכשיר דמה.

החוקרים השלימו ניתוח משני של הנתונים ב-31 חולים עם מחלות אוטואימוניות עם שכיחות גבוהה יותר של מחלת עין יבשה, כולל דלקת מפרקים שגרונית, תסמונת שיוגרן, מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס, קוליטיס, מחלת קרוהן, טרשת נפוצה, פסוריאזיס ולופוס. הם בחנו את התוצאים בתחילת המחקר ולאורך ארבעה שבועות, כולל מדד מבחן שירמר (Schirmer’s Test Score), שינוי ממוצע במדד Eye Dryness Score ותוצאים לפי דיווח-מטופלים אודות אי-נוחות עקב עין יבשה.

הטיפול התרופתי הדגים תועלת ממוכה לפי מדדי Schirmer’s Test Score ו-Eye Dryness Score. שיפור של למעלה מ-10 מ”מ במדד Schirmer’s Test Score תועד ב-61.1% מהחולים בזרוע הטיפול הפעיל, לעומת 0% מאלו בקבוצת הביקורת. השינוי הממוצע במדד Schirmer’s Test Score עמד על 13.6 מ”מ בזרוע ההתערבות ועל 1.8 מ”מ בזרוע הביקורת. השינוי הממוצע במדד Eye Dryness Score עמד על 19.6- עם הטיפול הפעיל לעומת 10.3- בקבוצת הביקורת.

החוקרים מדווחים כי הטיפול נסבל היטב, כאשר תופעות הלוואי העיקריות כללו עיטוש קל, שיעול וגירוי של הגרון והאף.

הפעלה כולינרגית בחלל האף מהווה אפשרות טיפול חליפית לחולים עם מחלות אוטואימוניות המלוות במחלת עין יבשה. החוקרים קוראים להשלים מחקרים פרוספקטיביים עם מדגם גדול יותר של חולים עם מחלות אוטואימוניות.

 

מתוך כנס ה-Women in Ophthalmology

 

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן