החל מהשבוע , נכנסות תקנות חדשות לאירופה המחייבות את כל יצרני המזון, רשתות המזון, מסעדות ועוד לפרט הימצאותם או אי הימצאותם של 14 רכיבים אלרגניים אשר הוגדרו ע”י הרשות כגורמים המרכזיים לתופעות אלרגיות.
הצעד של הרשות הוא בעקבות דיווחים מדאיגים על עלייה באישפוזים ומקרי מוות הקשורים לחשיפה למזונות המכילים מרכיבים אלרגניים.
בכתבה ב”הארץ” מוצגים 14 המרכיבים עליהם יש לדווח:
1. סלרי – כולל זה הנמצא במרקים ובתיבוליות.
2. דגנים מכילי גלוטן – כולל כוסמין, חיטה, שיפון ושעורה.
3. . סרטנים – ובכלל זה לובסטרים וממרחי שרימפס.
4. ביצים – כולל מזון מזוגג בביצים.
5 . דגים.
6. תורמוס – הנמצא גם בלחם, דברי מאפה ופסטה.
7. חלב.
8. רכיכות – צדפות, חלזונות, דיונונים ורטבי תמנונים.
9. חרדל
10. אגוזים, שקדים, אגוזי לוז, אגוזי מלך ואגוזי מקדמיה.
11. בוטנים, כולל שמן בוטנים.
12. זרעי שומשום – כולל אלה הנמצאים בלחם, חומוס וטחינה.
13. סויה – כולל ממרחים, אדממה וטופו.
14. גופרית דו-חמצנית – רכיב המשמש לשימור פירות מיובשים, מוצרי בשר, משקאות קלים ואלכוהוליים וירקות.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!