מתוצאות מחקר CAIFOS (Calcium Intake Fracture Outcome Study) עולה כי שתיית מספר כוסות תה שחור (בניגוד לתה ירוק או סוג תה אחר) מלווה בסיכון מופחת משמעותית לשברים בנשים מבוגרות שהיו במעקב ממוצע בן חמש שנים.
החוקרים בחנו את הנתונים אודות נשים שלקחו חלק במחקר CAIFOS, מחקר עוקבה פרוספקטיבי בו נשים חולקו באקראי לטיפול יומי בתוספי סידן למניעת שברים אוסטיאופורוטים. בתחילת המחקר, 1,188 משתתפות השיבו על שאלוני תזונה וצריכת משקאות. על-בסיס תשובותיהן, החוקרים העריכו את צריכת פלבנואידים בכל משתתפת.
תה היווה את המקור לכ-75% מצריכת פלבנואידים בנשים אלו. הנשים סווגו לשלוש קבוצות לפי צריכת תה: עד כוס אחת בשבוע (204 נשים), 1-3 כוסות ביום (357 נשים) ולמעלה משלוש כוסות ביום (627 נשים).
288 נשים (24.2%) אושפזו בשל שברים אוסטיאופורוטים במהלך מעקב ממוצע של עד עשר שנים. עם כל עליה של כוס תה אחת ביום נרשמה ירידה של 9% בסיכון לשבר אוסטיאופורוטי חמור (p=0.027), אך קשר זה לא נותר עוד מובהק לאחר תקנון לצפיפות המינראלים של העצם.
17.8% מהנשים אובחנו עם שבר אוסטיאופורוטי מג’ורי ו-10.9% אובחנו עם שבר ירך.
בהשוואה לנשים בשליש התחתון של צריכת פלבנואידים, בנשים בשליש העליון תועד סיכון מופחת משמעותית לשבר אוסטיאופורוטי מג’ורי (15% לעומת 20%) או שבר ירך (8% לעומת 12%). עם זאת, שתיית 1-3 כוסות תה ביום לא לוותה בתוצאות טובות יותר בהשוואה לצריכת כוס אחת בשבוע.
החוקרים כותבים כי מחקרים נוספים עשויים להדגים את ההשפעה של צריכה ארוכת-טווח ש תה, בהשוואה לתכשירים תרופתיים למניעת שברים. בשלב זה, מהנתונים הללו עולה כי צריכת מספר כוסות תה ביום הינה גישה יעילה למניעת שברים בנשים מבוגרות בסיכון גבוה.
מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society for Bone and Mineral Research
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!