מנתונים חדשים עולה כי אף אחד ממבחני האלרגיה הזמינים כיום אינו מסייע בזיהוי טריגרים במזון בחולים עם דלקת אאזנופילית של הוושט (Eosinophilic Esophagitis).
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מבחני אלרגיה להנחיית טיפול תזונתי בחולים עם דלקת אאזנופילית של הוושט הם שנויים במחלוקת והנתונים בנושא מוגבלים מאוד. כעת הם ביקשו לקבוע אם מבחני אלרגיה המצויים בשימוש שגרתי עשויים לסייע בניבוי טריגרים במזון במבוגרים הסובלים ממחלה זו ולהגדיר טריגרים במזון ודפוסי ריגוש אלרגני במדגם חדש של חולים מאוסטרליה.
החוקרים עקבו באופן פרוספקטיבי אחר חולים שהסכימו לטיפול תזונתי, תוך תיעוד נתונים דמוגרפיים ומאפייני אטופיים. המשתתפים השלימו מבחני אלרגיה, כולל תבחינים עוריים ותבחיני טלאי, בדיקות נוגדני IgE לאלרגנים ספציפיים, מבחן BAT (Basophilic Activation Test) ובדיקות נוגדני IgG ספציפיים למזון. המשתתפים השלימו שש דיאטות אלימינציה עם אלגוריתם מובנה, שכלל הערכה אנדוסקופית והיסטולוגית של הוושט לפחות שבועיים לאחר כל תגר.
תגובה הוגדרה בנוכחות פחות מ-15 תאים אאזנופילים לשדה בעוצמה גבוהה. מוצרי מזון שהוגדרו כטריגרים שימשו כמדד זהב ונבחנו בהשוואה למוצרי מזון שזוהו במבחני אלרגיה.
מהתוצאות עולה כי אף אחד ממבחני האלרגיה לא ניבא מוצרי מזון שהיוו טריגר לתהליך הדלקתי בוושט. המתאם בין תבחינים עוריים ונוגדני IgE ספציפיים בדם היה גבוה לאירו-אלרגנים בלבד. מוצרי מזון נפוצים שזוהו כטריגרים כללו חיטה, חלב וביצים, לבד או במשלב.
Aliment Pharmacol Ther. 2016;44(3):223-233
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!