טיפולי external counter pulsation יעילים לאנגינה רפרקטורית (Am J Cardiol )

לפי מחקר חדש, Enhanced external counter pulsation (EECP) יעיל כטיפול במטופלים עם אנגינה רפרקטורית והפרעה חמורה בתפקוד חדר שמאל.

EECP הוא מתקן ממוחשב המפעיל לחץ חיצוני על איברים על הגוף והגפיים, ובכךלשפר את ההחזר הורידי, להפחית את הלחץ שהלב עובד כנגדו ולהגביר את הפרפוזיה בעורקים הכליליים.

במחקר השתתפו 363 מטופלים, עם אנגינה רפרקטורית והפרעה חמורה בתפקוד חדר שמאל (EF < 35%). המטופלים עברו 32 טיפולי EECP בממוצע, כאשר כל טיפול נמשך כשעה. המעקב אחרי המטופלים נמשך שנתיים.

אחרי השלמה של סדרת הטיפולים, היה שיפור מובהק בחומרת האנגינה של המטופלים. ב- 72% מהמטופלים, אנגינה קשה נעלמה או שהפכה לקלה ו- 52% מהמטופלים יכלו להפסיק את הטיפול בניטרוגליצרין. ב- 55% מהמטופלים, השיפור בחומרת האנגינה נשאר גם אחרי שנתיים.

החוקרים מדווחים, כי רק במקרים מעטים נדרשו טיפולי EECP חוזרים. הגורם השכיח ביותר לטיפולי EECP חוזרים, היה מחזור טיפולים ראשון לא שלם.

בראיון לרויטרס אומר אחד החוקרים, כי על אף השיפור שחל בטיפול במחלת לב איסכמית, בארה”ב ישנם כיום 2.4 מיליון מטופלים עם מחלת עורקים כליליים, שאינם מועמדים לרה-ווסקולריזציה פולשנית.

לפי החוקרים, רוב המטופלים במחקר זה לא היו מועמדים לרה-ווסקולריזציה. טיפולי ה- EECP, הצליחו להביא לשיפור ניכר בחומרת האנגינה ובאיכות החיים שלהם, שיפור שנמשך יותר משנתיים.

Am J Cardiol 2006;97:17-20.

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

מקור: ScienceDirect
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/08/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות ואת הבטיחות של H-FIRE לעומת TURP בגברים עם BPH ועם הפרעות השתנה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן