תוצאותיו של מחקר שפורסם מעידות כי בילודי VLBW, קשורה הופעת מעבר מקונים תוך-רחמי לתוצאות שליליות סמוך למועד הלידה.
מטרת המחקר היתה לקבוע את שכיחות המקרים של מעבר מקונים תוך-רחמי ואת שיעור הסיבוכים הקשורים אליהם בקרב ילודי VLBW.
החוקרים ערכו סקירה רטרוספקטיבית של רשומות רפואיות והערכה פרוספקטיבית של דגימות שליה של 431 ילודי VLBW שנותרו בחיים למשך יותר מ-24 שעות. מקרים שבהם נמצאו עדויות היסטולוגיות למקוניום נבחנו מחדש וההמוסידרין סולק מהאנליזה באמצעות צביעה שלילית לנוכחות ברזל.
האנליזה הסטטיסטית בוצעה באמצעות chi (2), רגרסיה לוגיסטית, t-test ומבחן Kruskal-Wallis.
70 הילודים (16.2%) שבהם נמצאו עדויות שלייתיות למעבר מקונים תוך-רחמי היו צעירים יותר, שקלו פחות, והופיעה בהם עליה בסבירות ללידה בניתוח קיסרי (P=0.006), לאינטובציה בחדר הלידה (P=0.02), לקבלת chest compression (P=0.003), להופעת צורך בהחייאה (P=0.001), ולהתפתחות דימומים תוך-חדריים מדרגה III-IV (P=0.011), בהשוואה לילודי קבוצת הביקורת.
החוקרים מסיקים כי הערכה מיקרוסקופית של ממברנות השליה מעידה כי מעבר תוך-רחמי של מקונים מתרחש בכ-16% מהילודים הפגים וקשור לתוצאות שליליות של הלידה, כולל צורך בהחייאה בחדר הלידה ועליה בסיכון לדימומים חדריים מדרגה III-IV.
J Perinatol. 2006 Feb;26(2):125-9.
הערות עורך: מזמן ידוע כי מעבר מקוניום במי השפיר מעיד על מצוקה עוברית בתינוקות במועד. החידוש במחקר זה הינה העובדה שגם פגים יכולים להעביר מקוניום ואף אצלם זהו סימן פרוגנוסטי פחות טוב. מפתיעה העובדה כי האנליזה של קרומי השלייה חשפה את העובדה שאחד מתוך 6 ילודים במשקל לידה נמוך במיוחד מעביר מקוניום טרם הלידה.








תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!