אנליזת תנודות תיפקוד דרכי האוויר צופה חומרת אסתמה (Nature)

באמצעות ניתוח שיא זרימה בנשיפה במשך זמן תוך התייחסות למצב הנוכחי של דרכי האוויר של המטופל, יכולים החוקרים לחזות חומרת אסתמה עתידית.

היתה הצלחה מועטה בצפי מהלך זמני של אסתמה, היכול, בתיאוריה, לסייע באופטימיזציה של הטיפול, ציינו החוקרים בגיליון דצמבר של Nature.

במחקר הנוכחי, תנודות בתיפקוד דרכי האוויר במשך הזמן שימשו לצפות סבירות לחסימה חמורה ב-30 הימים הבאים. החוקרים מצאו כי תנודות בשיא זרימה בנשיפה יכול לסייע בצפיית הסיכון של החמרת חסימת דרכי האוויר.

בנוסף, הם מצאו כי שימוש רגיל במרחיב סימפונות לטווח ארוך, salmeterol, מפחית סיכון זה. לעומת זאת, שימוש רגיל במרחיב לטווח קצר, albuterol, מעלה את הסיכון.

התוצאות מציעות כי אנשים עם אסתמה חמורה יותר סובלים מהתקפים יותר משתנים ואקראיים לעומת אלו עם מחלה חמורה פחות.

עם עלייה בחומרת האסתמה, דרכי האוויר הופכים רגישים יותר אפילו לגורמים סביבתיים שנראים לא משמעותיים כמו כמויות קטנות של חומרים מזהמים, אלרגנים או זיהומים וירלים קטנים, המהווים טריגר רציני ואירועים לא צפויים כמו התקף אסתמה חריף הנגרם בשל התמוטטות קטסטרופית פתאומית של צבר דרכי אוויר גדול.

<!–


–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן